Topgolf

Van Dam schittert nog niet in Hollywood

Anne van Dam heeft een ijzersterke start in het LA Open niet kunnen omzetten in een topnotering. Er kwam zand in de motor en uiteindelijk moest de Nederlandse het in Los Angeles doen met 'slechts' een 73 en +2.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Een betere start had Anne van Dam zich bijna niet kunnen indenken, toen ze in de vroege ochtend haar opwachting maakte op de eerste tee van de Wilshire Country Club. Van opstartproblemen waren bepaald geen sprake, want ze was meteen wakker en na vier holes stonden er al drie birdies op de scorekaart. De Arnhemse stond hiermee bovenaan het leaderboard, maar verloor vervolgens alweer snel slagen en dus ook plekken. Bij het maken van de turn was ze terug op -1 en op de tweede negen zakte ze verder weg met nog drie bogeys. Zo werd wat veelbelovend begon in Hollywood, alsnog een teleurstellende rondgang voor Van Dam.

Tien birdies voor Jutanugarn

Omdat Van Dam al zo vroeg aan het toernooi begon, moest ongeveer de helft van het veld nog afslaan toen zij tekende voor haar kaart. Op dat moment was de leiding al in handen van Moriya Jutanugarn. De 26-jarige Thaise won in 2018 de eerste editie van het LA Open en maakte woensdag liefst tien birdies om onder meer een dubbel-bogey weg te poetsen en te komen tot -6. Toen iedereen binnen was, had één speelster het echter nog iets beter gedaan. Jessica Korda won dit seizoen al eens en opende de week met een ronde 64 voor -7.

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA