Topgolf

Lelijke 'triple' werpt Van Dam ver terug

Anne van Dam moest op de derde dag van het LOTTE Championship op Hawaii een pas op de plaats maken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Helaas lijkt voor Anne van Dam een topklassering na drie speelronden in het LOTTE Championship op Hawaii ver weg. Van een plek in de top-15 na de eerste dag zakte ze inmiddels naar buiten de top-60 en dat met een score van -6. Het geeft aan dat zich op Hawaii een waar birdiefeest voltrekt. Birdies maakte Van Dam gisteren ook, maar te weinig (1). Wel nog twee eagles gelukkig. Bovendien ontsierde een lelijke triple bogey haar kaart. Dat en nog twee andere bogeys waren er mede de oorzaak van dat de Arnhemse voor het eerste deze week niet onder par eindigde en dat heeft in het LOTTE Championship onherroepelijk een duikeling tot gevolg.

Lydia Ko

Van Dam staat nu gedeeld 63ste, op vijftien slagen van de leider, Lydia Ko. De Nieuw-Zeelandse, met wie Van Dam wel eens traint op Lake Nona, voegde een rondje 65 toe aan eerdere ronden dik onder de 70. Ze nam de leiding over van de 19-jarige Filipijnse Yuka Saso, die na twee keer 64 nu niet verder kwam dan een ronde level par.

Leaderboard

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Symetra Tour

Een niveau lager, op de Symetra Tour, haalde Dewi Weber gisteren de cut in de Casino del Sol Golf Classic in Tucson (Arizona). Na een desastreus begin van de ronde met drie bogeys in vier holes, knokte ze zich sterk terug en kwam nog onder par (-1) binnen. Met -3 staat Weber in de top-15.

Leaderboard

 

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA