Banen & Clubs

9-holesbanen in de spotlights

De precieze cijfers zijn nog niet bekend, maar in de maanden augustus en juli is er in Nederland heel veel golf gespeeld. Na de coronastop is het bezoek aan golfbanen flink gestegen. Veel van die rondjes gingen over 9 holes. Twee 9-holesbanen stonden de afgelopen weken in de internationale spotlights.

The Links Valley is door het Amerikaanse tijdschrift Golf Magazine gerekend tot de beste 9-holes banen in de wereld. In deze nieuwe ranglijst bezet de baan in Ermelo - twee jaar na de opening - de 19de plaats en is daarmee tevens de beste 9-holes baan van het continent Europa. Ook de Domburgsche kreeg in die top-50 een eervolle plek.

Unieke ‘omkeerbare’ locatie

De ‘omkeerbare’ 9-holes baan is een prachtige aanwinst voor het Nederlandse golf. The Links Valley onderscheidt zichzelf door een schitterende heiderijke locatie op de Veluwe en ze bieden een baan die in twee richtingen is te spelen - met de variatie die een 18-holes baan heeft. Als je de North Course speelt benader je dezelfde greens van een andere kant dan op de South Course.

Klik hier voor de wereldwijde top-50 van 9-holes banen

Linksom of rechtsom

De initiatiefnemers en eigenaars van Links Valley zijn linksom of rechtsom dolblij met de waardering van de internationale jury die de banenranglijsten voor Golf Magazine samenstelt. “De erkenning voor onze baan is een grote eer”, zegt Mike Woltering, een van de vier eigenaars van The Links Valley. “Het is fantastisch dat Golf Magazine nu voor het eerst ook een ranglijst van de beste 9-holes banen in de wereld heeft gepubliceerd en dat wij hierin staan. Het heeft er zeker mee te maken dat 9-holes golf de toekomst heeft, ook in Amerika.”

Dat 9 holes golf ook in Nederland de toekomst heeft, hopen we binnenkort te kunnen onderbouwen met cijfers vanuit het nieuwe platform GolfGo. Dat er in sinds de lancering in mei al méér dan 30.000 boekingen hebben plaatsgevonden moet ook gaan uitwijzen dat hier veel 9-holes reserveringen tussen zitten. Overigens zijn nog niet alle golfbanen aangesloten bij GolfGo, dus er is nóg meer gegolft dan onze cijfers laten zien :)!

Nog een Nederlandse trots

De nieuwe baan in Ermelo die binnenkomt op de 19de plek is niet de enige baan uit Nederland die de lijst heeft gehaald, ook de Domburgsche Golfclub - de oude linksbaan in Zeeland - vinden we op de 33e plaats in de lijst.

Lees meer over
Banen