Topgolf

Van Dam 44ste in LPGA major

Anne van Dam is in de Ana Inspiration, het tweede major van het jaar op de LPGA Tour, als 44ste geรซindigd. De Koreaanse Mirim Lee won op spectaculaire wijze.

Vierde ronde

Op de slotdag begon Van Dam voortvarend met birdies op haar eerste en vierde hole, maar daarna stokte die reeks. Drie bogeys en nog een birdie resulteerden in een ronde level par en daarmee steeg ze nog wel licht in het klassement, naar de positie die ze ook na de eerste dag bezette (44ste). Enigszins opvallend was dat Van Dam met haar lengte in slagen zondag voor het eerst deze week niet één birdie maakte op een van de vier par-5's. 


 

Winnaarsduik

De strijd om de titel was ongemeen spannend. De Koreaanse Mirim Lee mengde zich op de slothole nog verrassend in wat een tweekamp tussen Brooke Henderson en Nelly Korda leek te worden. Lee chipte in voor eagle en sloeg vervolgens op de eerste play-of hole met de Canadese en Amerikaanse toe met een birdie. Waarna de Koreaanse, die haar eerste major won, bij veertig graden de traditionele winnaarsduik kon nemen. Voorafgegaan door haar caddie die iets minder voorzichtig te water ging...(zie onder).

 

Derde ronde

Van Dam begon haar derde ronde op hole 10 weliswaar met een birdie, maar kon verder op de eerste negen niet echt indruk maken. Sterker nog: drie bogeys in vier holes deden haar aspiraties in de Ana Inspiration geen goed. Na de turn won ze een klein beetje terrein terug met één birdie, mar dat kon niet voorkomen dat ze nog iets verder zakte in het klassement (53ste).

Tweede ronde

Donderdag eindigde Van Dam heel sterk op de tweede negen van de Mission Hills Country Club aan de westkust van Californië, maar op dag twee trok ze die lijn helaas niet door. Ze verspeelde daar haar twee slagen 'voorsprong' op de baan en na de turn was het van alles wat. Op de hard geworden greens was het in de middag ook een stuk lastiger spelen. Met als resultaat een ronde 74 (+2). Van Dam viel terug naar een 44ste plaats, maar bleef met level par voor het toernooi nog ruim binnen de cutline. 

Leaderboard

 


Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA