Topgolf

Van Dam los op tweede negen

Anne van Dam (-2) had even nodig om op gang te komen tijdens haar eerste ronde van de ANA Inspiration, maar toen was ze ook los. Op haar tweede negen noteerde ze vier birdies en ze staat er na dag 1 net buiten de top-10 keurig bij.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Het is goed toeven aan de Amerikaanse westkust, waar het tweede major van het jaar wordt gehouden. Anne van Dam mocht haar openingsronde vroeg aanvangen in Rancho Mirage, Californië, en het kwik steeg in de loop van de ochtend al tot boven de 30 graden. Een birdie op 2 hielp de Arnhemse op weg, maar al gauw volgde de dubbel-bogey op 4. Na ook op 9 ingeleverd te hebben, kon het scoren beginnen. Birdies vielen voor Van Dam op 11, 12, 14 en 16, waarna ze mocht tekenen voor een 70 (-2). Toen iedereen binnen was stond ze daarmee T19, één slag buiten de top-10. Met name de putter leek goed zijn werk te doen, kijkend naar de statistieken. De Nederlandse nummer 1 raakte slechts drie fairways en had in totaal 27 putts nodig.

Na 18 holes voert nummer 3 van de wereld Nelly Korda de ranglijst aan in de Coachella Valley. Het Koreaans-Zweedse duo van In Gee Chun en Madelene Sagstrom (beiden -5) zit haar op de hielen en ook wereldtoppers Danielle Kang en Brooke Henderson zijn niet ver weg op -4.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA