Instructie

Tips van Anne van Dam! Course management

Anne van Dam is de beste golfster van Nederland. Exclusief voor GOLF.NL geeft ze in een serie video's haar beste tips, gefilmd op Anne's homecourse Lake Nona in Florida. Deze keer: course management.

Anne van Dam is sinds 2015 professional. Ze won vijf toernooien op de Ladies European Tour, heeft vol speelrecht op de LPGA en maakte in 2019 deel uit van het Europese team dat op Gleneagles in Schotland de Solheim Cup won. Exclusief voor GOLF.NL laat Anne in een serie video’s zien hoe zij golf benadert, diverse slagen speelt en wat amateurs daarvan kunnen leren. “Ik ben playing pro, geen golfleraar, ik ga daarom ook niet te gedetailleerd in op de techniek. Ik laat in de video’s vooral zien hoe ik speel en wat voor keuzes ik maak bij bepaalde slagen. Ik probeer golf vooral niet te ingewikkeld te maken, zeker niet voor amateurs die minder tijd hebben om te trainen en voor wie plezier in het spel voorop staat.”

 

Slim spelen = beter scoren!

 

In bovenstaande video vertelt Anne over het belang van course management. Aanvallend spelen is leuk, met iedere slag voor de vlag gaan verleidelijk en soms wordt risico nemen ook beloond. Maar er zijn situaties waarbij je misschien beter weg kunt spelen van het gevaar (water, bunkers), en voor een iets voorzichtigere strategie kunt kiezen. De beste golfster van Nederland laat zien dat je op verschillende manieren birdie kunt maken op een hole. Slim spelen is heel vaak beter scoren!