Topgolf

Van Dam wederom bogeyvrij rond

Het lijkt erop dat Anne van Dam besloten heeft dat ze op de openingsdag al genoeg slagen heeft ingeleverd voor de hele week. Ook op 'moving day' hield de Nederlandse knap de bogeys van de kaart, op weg naar een 70 en met -3 nog altijd een plek in de middenmoot bij de Saudi Ladies International.
Beeld: LET/Tristan Jones

Beeld: LET/Tristan Jones

Anne van Dam mocht vandaag de Royal Greens Golf & Country Club rondgaan aan de zijde van een pionier uit het vrouwengolf: Dame Laura Davies. De viervoudig majorwinnares in de jaren '80 en '90 zag hoe de 25-jarige Arnhemse op beide negens één birdie noteerde met voor de rest louter parren. Van Dam consolideert daarmee haar plek in de top-15 van het klassement, morgen meedoen om de titel lijkt niet tot de mogelijkheden te behoren door de mindere eerste dag aan de Rode Zee.

Bovenaan de rangschikking heeft de nummer 1 van de Europese jaarranking Emily Kristine Pedersen weer gezelschap gekregen van Lydia Hall. Het Welsh-Deense duo heeft met -10 tot dusver één slag minder nodig gehad dan Georgia Hall en op -7 mag bijvoorbeeld ook Anna Nordqvist nog hopen op haar eerste overwinning sinds het Evian Championship van 2017. De slotronde is zondag weer live te bekijken via een livestream op het YouTube-kanaal van de Ladies European Tour.

Vrouwensport

Het toernooi in Saoedi-Arabië heeft een prijzengeld van 1 miljoen dollar en mede daardoor tal van topspelers getrokken. Helemaal onomstreden is het toernooi niet in het land waar vrouwen pas sinds 2013 mogen sporten en de mogelijkheden voor vrouwen in en buiten de sport volgens mensenrechtenorganisaties nog beperkt zijn.

De speelsters hebben zich aangepast aan de regels van het land. Zo dragen ze in de baan ‘meer kleding’ dan gebruikelijk en zijn blote benen taboe. Met dit toernooi wil het koninkrijk juist laten zien dat de situatie voor vrouwen de afgelopen jaren wel is verbeterd. Anne van Dam ontmoette voor het toernooi een bekende Saoedische sportster (zie onder).

Leaderboard

 

 

 

Lees meer over
LET Anne van Dam Topgolf