Banen & Clubs

Blije golfers op Spaarnwoude

Maandag 11 mei was het eindelijk zover, op bijna alle golfbanen in Nederland kon weer gespeeld worden. En de golfers togen massaal - maar met gepaste afstand - naar de eerste tee. Ook op Spaarnwoude, met in totaal 66 holes een van de grootste golfcomplexen van Europa.

"Heerlijk om hier weer lekker te kunnen lopen, hoe het spel gaat is helemaal niet belangrijk." Dat zei Willem van Hanegem nadat hij zijn bal perfect naar het midden van de fairway had geslagen op hole 1 van het D-parcours. Vele honderden golfers op Spaarnwoude dachten er vandaag precies zo over als de bekende voetballer; na twee maanden noodgedwongen zonder golf was het genieten geblazen. Dat een straffe en kille wind het scoren op Spaarnwoude moeilijk maakte, kon niemand deren.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Nu de lockdown voor golfbanen helemaal van de baan is, gingen duizenden golfers in heel Nederland direct de faiways op. GOLF.NL ging op bezoek op bij Spaarnwoude, de eerste en de grootste pay & playbaan in Nederland. Daar troffen we alleen maar blije gezichten.

Protocol

Golfen moet voorlopig wel volgens een strikt protocol, want het coronavirus is nog zeker niet bestreden. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er nog veel maatregelen van kracht, ook op de golfbaan. Maar wie zich daaraan houdt, helpt mee om te bewijzen dat golf prima kan in een anderhalvemetersamenleving. Bekijk hieronder de video om te zien wat je te wachten staat op een golfbaan.

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Banen Clubs