Topgolf

Wie speelt waar? Week 26

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

25 – 28 PGA Tour, Travelers Championship, TPC River Highlands, Cromwell, Connecticut. Prijzengeld: $7.400.000 Leaderboard

25 – 28 Korn Ferry Tour, Utah Championship, Oakridge Country Club, Farmington, Utah. Prijzengeld: $650.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

25 – 28 PGA Tour, Travelers Championship, TPC River Highlands, Cromwell, Connecticut. Prijzengeld: $7.400.000  

Het Travelers Championship. Normaal is er niet zoveel buzz rondom dit toernooi, dat traditioneel in de week na het US Open wordt afgewerkt. Spelers nemen een of twee weekjes rust, om vervolgens alweer naar het Brits Open toe te werken. Niets is echter normaal in tijden van corona en het is dan ook lang niet voorgekomen dat TPC River Highlands zo’n indrukwekkende lijst aan spelers verwelkomde. Rory McIlroy, Jon Rahm, Dustin Johnson, de winnaar van vorige week Webb Simpson, allemaal zijn ze erbij in ‘The Constitution State’. Tenminste, als zij niet positief testen voor het coronavirus zoals Nick Watney vorige week overkwam, maar daar rekenen we niet op.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

Uit de mondiale top-10 ontbreekt enkel Adam Scott. Hij had geen behoefte om voor en na zijn reis vanuit Australië twee weken in quarantaine te gaan en stelt zijn rentree nog even uit. Datzelfde geldt voor Tommy Fleetwood en Lee Westwood die vanuit Engeland zouden moeten komen. ‘Dan zou ik zes weken bezig zijn voor twee toernooien en dat vind ik het gewoon niet waard’, vertelde die laatste vorige maand aan Golf Channel. Wellicht zien we hen weer in de komende weken, of bijvoorbeeld bij het PGA Championship. Gisteren werd bekend dat dit major van 6 tot 9 augustus betwist gaat worden in San Francisco.

Abraham Mickelson

Bubba Watson won al drie keer op River Highlands, maar kijkend naar de lijst van winnaars wordt duidelijk dat je niet per se een ‘heavy hitter’ hoeft te zijn om een kans te maken op de door Pete Dye ontworpen baan. Phil Mickelson, bijvoorbeeld, won hier aan het begin van de eeuw ook al tweemaal. Lefty zag precies een week geleden Abraham en reisde niet af naar South Carolina voor de RBC Heritage, maar vanaf donderdag is hij er wel weer bij.

Leaderboard

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 21:00-00:00, za en zo 19:00-00:00 

Wie herinnert zich deze nog?

European Tour - Challenge Tour - LPGA Tour - Pro Golf Tour etc.

 

Ook deze circuits moesten natuurlijk toernooien schrappen of uitstellen. Dit zijn de eerstvolgende toernooien die nu op de kalenders staan:

 

European Tour: Austrian Open, 9-12 juli

Kalender European Tour

 

Ladies European Tour: Ladies Scottish Open, 13-16 augustus

Kalender Ladies European Tour

 

Challenge Tour: Austrian Open, 9-12 juli

Kalender Challenge Tour

 

LPGA Tour: Marathon Classic, 23-26 juli

Kalender

 

Symetra Tour: Firekeepers Casino Hotel Championship, 24-26 juli

Kalender

 

Pro Golf Tour: Raiffeisen Pro Golf Tour, 4-6 augustus

Kalender

 

Alps Tour: Gosser Open, 13–15 augustus

Kalender

Lees meer over
Topgolf PGA Tour