Instructie

Tips van Anne van Dam! Voorbereiden op je slag

Anne van Dam is de beste golfster van Nederland. Exclusief voor GOLF.NL geeft ze in een serie video's haar beste tips, gefilmd op Anne's homecourse Lake Nona in Florida.

Anne van Dam is sinds 2015 professional. Ze won vijf toernooien op de Ladies European Tour, heeft vol speelrecht op de LPGA en maakte in 2019 deel uit van het Europese team dat op Gleneagles in Schotland de Solheim Cup won. Exclusief voor GOLF.NL laat Anne in een serie video’s zien hoe zij golf benadert, diverse slagen speelt en wat amateurs daarvan kunnen leren. “Ik ben playing pro, geen golfleraar, ik ga daarom ook niet te gedetailleerd in op de techniek. Ik laat in de video’s vooral zien hoe ik speel en wat voor keuzes ik maak bij bepaalde slagen. Ik probeer golf vooral niet te ingewikkeld te maken, zeker niet voor amateurs die minder tijd hebben om te trainen en voor wie plezier in het spel voorop staat.”

 

Pre-shot routine

 

In bovenstaande video vertelt Anne over haar pre-shot routine, de voorbereiding op een slag. "Een vaste pre-shot routine voor iedere slag is heel erg belangrijk. Lijn goed op, check de wind, de pinpositie, waar wil je de green absoluut niet missen, allerlei factoren spelen mee in mijn clubkeuze en het type slag - draw, fade, hoger of lager. Een pre-shot routine is heel persoonlijk, wat ik fijn vind, hoeft voor jou niet te werken, maar zorg wel dat je altijd dezelfde voorbereiding hebt. En het mooie is: iedere golfer, ongeacht leeftijd of fysieke vermogens, kan een pre-shot routine ontwikkelen die bij hem of haar past.”