Topgolf

6de plaats Luiten in Oostenrijk

Joost Luiten is als gedeeld 6de geƫindigd in het Euram Bank Open. De Nederlander speelde in de Oostenrijkse regen een degelijke laatste ronde (-2) en kwam nog dichtbij de zege - totdat hij op de voorlaatste hole de fout in ging.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Ondanks de flinke duikeling in het klassement op vrijdag kwam Joost Luiten in de slotronde van het Euram Bank Open op zaterdag nog knap dichtbij een zevende European Tour zege.

De Nederlander noteerde in de regen vier birdies en een bogey op de eerste negen holes van GC Adamstal en klom gestaag richting de top van het klassement in Ramsau. Met een aantal holes te spelen - en een vijfde birdie op hole 14 -  stond Luiten zelfs eventjes op één slag van de leiding.

Helaas struikelde de Bleijswijker in de eindsprint met een double-bogey op 17. Hij tekende na een par op 18 voor een keurige 68 (-2). Geen slechte ronde gezien de omstandigheden en het feit dat slechts vier spelers lager gingen dan Luiten. Veel levert het echter niet op voor Luiten, die met -10 op een gedeelde zesde plaats eindigt en er flink de pee in had.

Luiten: 'Clubs in de sloot gooien'

Luiten: 'Dit is een week die ik zo snel mogelijk wil vergeten. Ik speelde goed, en ik heb het gewoon weggegeven. Eerst op vrijdag met die rampzalige hole en vervolgens vandaag weer met een onnodige dubbel-bogey op 17. Het is een flinke tijd geleden dat ik in deze positie heb gestaan, dat je een flinke tijd aan kop gaat en kan winnen, en dan wil je het gewoon een keer afmaken. Wat je niet wil is het onnodig weggooien. Een dag als gister is zwaar en allesbehalve leuk en vandaag gaat daar nog een schepje bij bovenop. Onder druk heb ik nog niet het optimale vertrouwen. Je mag best een bogey maken, dat kan gebeuren, maar de manier waarop ik het weggeef is totaal onnodig. Teleurstelling hoort bij golf, en het enige dat ik kan doen is volhouden en mezelf in deze positie blijven spelen. Nu, zo vlak na de ronde, als ik nog flink in de emotie zit en teleurgesteld ben, moet ik daar niet aan denken. Dan wil je het liefst je clubs in de sloot gooien.'

Stalter wint

Joel Stalter uit Frankrijk ging aan de haal met de zege met 266 (-14) slagen. Landgenoot Sciot-Siegrist ging aan de leiding na 54 holes maar zakte weg door een 75 (+5). Richard Mansell legde beslag op de tweede plaats met 264 (-12) slagen. De 28-jarige Stalter verdient 85.000 euro met zijn zege. 

British Masters

Daan Huizing en Robbie van West deden deze week ook mee in Oostenrijk maar misten de cut. Net als het Oostenrijks Open vorige week was het Euram Bank Open, met 500.000 euro gedoteerd, een gecombineerde toernooi van de Challenge Tour en European Tour. Volgende week staat het Betfred British Masters hosted by Lee Westwood op het programma. De prijzenpot is een flink stuk groter dan in Oostenrijk: 1.250.000 euro. Darius van Driel, Lars van Meijel, Wil Besseling en Daan Huizing staan ook op de startlijst. Joost Luiten staat niet op de Entry List.  

Leaderboard 

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd via het nieuwe starttijden platform GOLFGO.

Boek hier je starttijd