Topgolf

Luiten aan kop in Oostenrijk

Joost Luiten heeft halverwege het Euram Bank Open in Oostenrijk met een nagenoeg vlekkeloze ronde de leiding genomen.

Vorige week in het Austrian Open was Joost Luiten de leider na de eerste ronde. In het Euram Bank Open nam de 34-jarige Nederlander vandaag de leiding na ronde 2. Net als in de eerste ronde maakte Luiten  een eagle op de par-5 derde hole van Golfclub Adamstal. Met birdies op hole 2, 5 en 9 ging hij uit in 31 (-5) slagen. Met een volgende birdie op hole 11 nam de zesvoudig winnaar op de European Tour met -11 voor het eerst alleen de leiding op de bergachtige golfbaan.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

In het vervolg van de ronde liet de geboren Bleiswijker ook nog birdies noteren op hole 15 en 16. Helaas eindigde Luiten met een bogey op de par-3 slothole, maar de ronde was hoe dan ook heel fraai: 63 slagen (-7) en een totaal na 36 holes van -12. Daarmee heeft Luiten een voorsprong van twee slagen op zijn naaste achtervolger, de Fransman Joël Stalter.

"Tricky holes"

 

“Je wilt natuurlijk nooit met een bogey eindigen’” sprak Luiten na de ronde. “Ik miste (op hole 18) de green, mijn chip was redelijk maar ik miste de putt van ruim twee meter. Maar het positieve gevoel laat ik niet verpesten door die ene bogey. Ik speelde 17 heel goede holes, kwam nauwelijks in de problemen ondanks dat het begon te regenen en de wind flink aanwakkerde. Het is tussen de bergen lastig in te schatten waar de wind vandaan komt, ik ben heel blij met een ronde -7. Er zijn wat tricky holes bij hier, maar daar moet je niet ingewikkeld over doen, gewoon spelen en de heuvel oprennen zodat je daarna even kunt uitrusten. Dat maakt het ook leuk golfen hier, het is een prachtige plek.”

Mocht Luiten zaterdag voor de zevende keer winnen op de European Tour, dan stijgt hij op de wereldranglijst van plek 103 richting de top-70. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Huizing, Van West missen cut

Daan Huizing was na twaalf holes in zijn tweede ronde -3 en leek op weg de cut te overleven. Bogeys op hole 13 en 16 deden de golfer uit Soest echter de das om. Met 70-69 voor -1 miste hij de cut op een slag. Robbie van West, de derde Nederlander in het met 500.000 euro gedoteerde Euram Bank Open, miste met een totaal van +1 de cut op drie slagen. 

Leaderboard

 

Lees meer over
Joost Luiten Topgolf