Topgolf

Titelkansen Luiten verdampen op hole 7

Voor de tweede opeenvolgende week lijkt Joost Luiten in Oostenrijk een kansrijke positie op de titel op de derde dag van een toernooi te hebben vesrpeeld. Dit keer was één heel zure hole de boosdoener...
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Met twee slagen voorsprong begon Luiten aan de derde ronde van het Euram Bank Open op GC Adamstal in Ramsau. Daar, in de schitterende Oostenrijkse Alpen, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Nederlander, die met birdies op 3 en 6 zijn koppositie consolideerde.

Onweer

Maar toen dreigde er onweer en werd de wedstrijd stilgelegd. Na een paar uur oponthoud had Luiten een dramatische herstart. Hij maakte maar liefst een ‘10’ op de par-5 zevende hole. Op deze hole sloeg hij tot overmaat van ramp twee ballen out of bounds. Eerst vanaf de tee en later nog één bij een slag naar de green. Voordat hij het goed en wel besefte, stond er een tien op zijn scorekaart.

Bij donderslag werden de volgers in Nederland verrast door deze wending. En Joost zelf natuurlijk ook. 'Het verpestte de hele ronde', aldus de speler na afloop in een reactie. En alsof daarmee de gifbeker nog niet leeg genoeg was gedronken, volgden direct hierna twee bogeys op rij.
Daardoor duikelde Luiten van de koppositie naar een plek buiten de top-15. Weg waren de kansen op een plek in de laatste flight morgen. Andere spelers regen namelijk wel de birdies aaneen, waardoor het gat met Luiten alleen maar groter werd.

Achterstand

Want Luiten kwam die klap op de eerste negen niet meer te boven. Een schamele birdie op de tweede negen duwde hem wel weer een beetje richting de top-10, maar de achterstand op leider Robin Sciot-Siegrist (binnen na een ronde 61) bedraagt maar liefst acht slagen.
De Fransman heeft een voorsprong van drie slagen op de Engelsman Richard Mansell en vier op een trio daarachter.

Cut gemist

Daan Huizing en Robbie van West deden deze week ook mee in Oostenrijk maar misten gisteren de cut. Net als het Oostenrijks Open vorige week is het Euram Bank Open, met 500.000 euro gedoteerd, een gecombineerde toernooi van de Challenge Tour en European Tour.

Leaderboard

 

(later meer)

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd in de app GOLF.NL

Boek hier je starttijd