Topgolf

Luiten tekent voor goede eerste ronde

Drie Nederlanders zijn nog een week in Oostenrijk blijven ‘plakken’ voor de Euram Bank Open, dat vandaag is gestart en zaterdag eindigt. Joost Luiten had een goede eerste dag.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Net als een week eerder in het Austrian Open kan Joost Luiten terugkijken op een goede eerste dag. Met zeven birdies en twee bogeys (65) op de adembenemende golfbaan van GC Adamstal bivakkeert de Bleiswijker in de kop van het klassement. Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, want vorige week begon Luiten ook voortvarend in het Oostenrijks Open. Maar uiteindelijk haakte hij op de laatste dag snel af in de titelrace.

Joost Luiten liet eerder deze week op social media al zien hoe mooi het is in Oostenrijk.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

New chances after last weeks austrian open! Not the sunday I was looking for! Lets do better this week on @adamstalgolf Beautifull golfcourse in the mountains⛳️🏔 the legs will be tested this week tough walk💪 #golf #europeantour #test #legday #beautifull #austria #birdies #tournamentgolf

Een bericht gedeeld door Joost Luiten 🏌 (@joostluitenofficial) op


Progressie

Na een slordige start (bogey op hole 1) kwam hij wel snel op stoom (birdie-eagle-par-birdie-par-birdie. Die progressie stokte een beetje op de tweede negen (twee birdies, een bogey), maar met -5 staat Luiten er na de eerste dag uitstekend voor.

Dat kan nog niet worden gezegd van Robbie van West. Hij liep op de eerste negen (+3) al veel schade op. Dat trok Van West na de turn nog enigszins recht met twee birdies, waardoor hij zeker morgen nog uitzicht heeft op een vervolg na twee ronden.

Daan Huizing, de derde Nederlander in de Euram Bank Open waarmee net als een week eerder een prijzengeld van 500.000 euro is gemoeid, had een late start. Hij kwam binnen met een ronde level par. Het toernooi in Ramsau maakt deel uit van zowel de Challenge Tour als de European Tour.


(later meer)

Leaderboard

 

Lees meer over
Joost Luiten Topgolf