Topgolf

Wie speelt waar? Week 28

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

9 – 12 European Tour + Challenge Tour, Austrian Open, Diamond CC, Atzenbrugg. Prijzengeld: €500.000 Leaderboard

9 – 12 PGA Tour, Workday Charity Open, Muirfield GC, Dublin, Ohio. Prijzengeld: $6.200.000 Leaderboard

9 – 12 Korn Ferry Tour, TPC San Antonio Challenge at the Canyons, TPC San Antonio, San Antonio, Texas. Prijzengeld: $600.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

9 – 12 European Tour + Challenge Tour, Austrian Open, Diamond CC, Atzenbrugg. Prijzengeld: €500.000 

Wat hebben we ernaar gehunkerd. De PGA Tour was al even bezig en vanaf donderdag kunnen we eindelijk ook weer van het golf op de European Tour gaan genieten. Dat dachten we althans, want de tour verzorgt geen beelden en dus kunnen we de ontwikkelingen niet met onze eigen ogen volgen. Naar leaderboards staren dus het hele weekend, wanneer in Oostenrijk het Europese seizoen wordt hervat. Het Oostenrijks Open zal vanwege coronamaatregelen wel gespeeld worden in een aparte sfeer: geen toeschouwers, geen tribunes, geen players lounge of sponsortenten... en dus ook geen camera's. En testen, heel veel testen. Dat gebeurt de komende maanden op locatie, waar de resultaten binnen 2 uur beschikbaar zijn en logischerwijs ook de richtlijnen voor social distancing gelden.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

Voor fans van de Nederlandse toppers was het uitermate mooi geweest als er beelden waren, want liefst zes landgenoten maken de reis naar het pittoreske Atzenbrugg: Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel, Wil Besseling, Daan Huizing en Robbie van West. Dat heeft er allemaal mee te maken dat de komende twee weken dual ranking wordt gespeeld met de Challenge Tour, wat wel met zich meebrengt dat de prijzenpot iets minder gevuld is. De échte grote namen wachten daarom nog even met hun terugkeer.

Kan Luiten het nog eens?

Luiten is één van de headliners en kent de Diamond Country Club goed. “Op die baan won ik in 2013 het Lyoness Open, dus wie weet kan ik in dat eerste toernooi meteen meedoen om de overwinning”, vertelde hij ons daar vorige maand over. Andere mooie namen zijn onder meer Miguel Ángel Jiménez en Sami Valimaki. De man die in 2018 de laatste editie won (toen onder de naam en het format van de Shot Clock Masters gespeeld), Mikko Korhonen, is niet van de partij.

Speelschema

De kalender van de European Tour voor de komende maanden wordt steeds meer gevuld, maar is nog altijd niet compleet. Na twee weken in Oostenrijk begeeft alles en iedereen zich naar de Britse Eilanden voor een zes toernooien durende 'UK swing'. Ook kennen we de speeldata al voor de events uit de Rolex Series, de eerste daarvan is begin oktober het Schots Open. Op 13 december wordt in de Emiraten de kampioen van de Race to Dubai gekroond. 

Leaderboard

 

9 – 12 PGA Tour, Workday Charity Open, Muirfield GC, Dublin, Ohio. Prijzengeld: $6.200.000 

Waar in Europa nu pas weer gegolft wordt, denderen ze in the States lekker door. De mannen van de PGA Tour maken zich op voor back-to-back toernooien op het door Jack Nicklaus ontworpen Muirfield. Volgende week is ‘The Golden Bear' zelf gastheer bij het prestigieuze Memorial Tournament, maar eerst staat het Workday Charity Open nog op de planning. Dit nieuwe event komt in de plaats van de John Deere Classic. In Illinois spelen werd door het coronavirus niet mogelijk geacht.

Wanneer Tiger Woods nu eens zijn rentree gaat maken is nog altijd niet bij het grote publiek bekend, maar de kans wordt groot geacht dat hij er volgende week bij is. Aan toppers desondanks geen gebrek in het Workday Charity Open. Mondiale nummer 2 Jon Rahm is de ‘beste’ speler in het veld, gevolgd door Justin Thomas, de uit de top-5 gevallen Brooks Koepka, Patrick Reed en Patrick Cantlay. Nog een paar blikvangers: Louis Oosthuizen, Matt Kuchar Shane Lowry en Justin Rose. Zij zijn allemaal wél te bewonderen op tv.

Ziggo Sport Golf: do en vr 21:00-00:00, za en zo 19:00-00:00

Leaderboard

Ladies European Tour - LPGA Tour - Pro Golf Tour etc.

Ook deze circuits moesten natuurlijk toernooien schrappen of uitstellen. Dit zijn de eerstvolgende toernooien die nu op de kalenders staan:

 

Ladies European Tour: Ladies Scottish Open, 13-16 augustus

Kalender Ladies European Tour

 

LPGA Tour: Marathon Classic, 23-26 juli

Kalender

 

Symetra Tour: Firekeepers Casino Hotel Championship, 24-26 juli

Kalender

 

Pro Golf Tour: Raiffeisen Pro Golf Tour, 4-6 augustus

Kalender

 

Alps Tour: Gosser Open, 13–15 augustus

Kalender