Topgolf

Van Dam heeft off-day en zakt weg

Bewegen op het leaderboard deed Anne van Dam tijdens 'moving day' in Boca Raton, maar helaas voor de Arnhemse niet de de goede kant op. Na een teleurstellende derde ronde (76 voor +4) is ze ver weggezakt en morgen zal ze dan ook in een van de vroege groepen starten aan de slotdag van de Gainbridge LPGA.
Beeld: Tristan Jones (LET)

Beeld: Tristan Jones (LET)

Het lijkt erop dat Anne van Dam zich had voorgenomen om wat meer risico in haar spel te leggen, zodat ze na eerdere rondes van 73 en 71 mogelijk toch nog een rol van betekenis zou kunnen gaan spelen. Ze sloeg de bal wat verder op dag 3, wat resulteerde in veel meer geraakte greens (15). De achilleshiel was vandaag echter de putter. Op de eerste negen maakte ze op drie van de vijf par-4's bogey, alvorens het direct na de turn nogmaals misging met haar derde dubbel-bogey van de week.

Het enige lichtpuntje voor Van Dam was een birdie op 16 (par-5). Dat stelpte het bloeden enigszins, maar maakte al met al weinig verschil. Na net als tijdens de eerste twee rondes par genoteerd te hebben op 18, tekende de nummer 95 van de wereld voor een teleurstellende 76. Met +4 stond ze bij binnenkomst gedeeld 64ste, van de 71 speelsters die zich voor het weekeinde hadden geplaatst. De vrouwen bovenaan het leaderboard, onder anderen Madelene Sagstrom (-10), Carlota Ciganda (-9) en Nasa Hataoka (-8), moesten op dat moment nog aan hun 18 holes beginnen.

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf