Beeld: Callaway Golf
Equipment

12 hybrides

Beeld: Callaway Golf
Hybrides zijn bijna niet meer weg te denken uit de moderne golftas. Het zijn – ongeacht je niveau – de ideale clubs waarmee je de ‘gaten’ in afstand tussen je langste ijzer en kortste fairwaywood kunt overbruggen. Welke hybride je ook op het oog hebt, zorg dat je je laat fitten. In dit overzicht zetten we de nieuwste twaalf modellen voor je op een rij.

Titleist TS2 & TS3

De gloednieuwe TS hybrides van Titleist zijn net als de gelijknamige driverlijn een grote stap vooruit als het gaat om prestaties. De TS2 hybride heeft wat meer weg van een fairwaywood en is geschikt voor de speler met een vegende swing, terwijl de TS3 lijkt op een ijzer en wat beter past bij de betere speler met een steilere aanvalshoek.

Lofts: 17, 19, 21, 23, 25, 27 (alleen TS2) graden.
€ 299


Callaway Apex

De Apex hybride van Callaway is net als de Big Bertha uitgerust met jailbreak, de tralies die het clubhoofd stijver maken waardoor de energieoverdracht van club naar bal beter is. Vergeleken met de andere hybrides van Callaway is de Apex gericht op de betere speler die zoekt naar een penetrerende balvlucht en een clubhoofd die meer weg heeft van een ijzer.

Lofts: 18, 20, 22, 24 graden.
€ 299

Callaway Apex Hybrid

Callaway Epic Flash Hybrid

Alles wat Callaway aan technologie in huis heeft, zit in de Epic Flash hybrides. De hybride – volgens Callaway voor spelers met een handicap tussen de 6 en 20 – heeft naast jailbreak een ultradun clubblad (voor extra afstand) en een kroon van koolstof voor extra gewichtsbesparing. De Epic Flash is wat duurder, maar daarvoor krijg je wel de laatste technologie.

Lofts: 18, 21, 24, 27 graden.
€ 329

Callaway Epic Flash hybride

Callaway Big Bertha

Met de Big Bertha haal je een grotere hybride in huis. Ze zijn flink forser van hiel tot teen en van voor naar achter. Deze grootte maakt de dikke Bertha geschikt voor de hogere handicapper (20+). De OptiFit hosel, waarmee je de hybrides kan afstellen, is kleiner geworden om gewicht te besparen. En net als bij de ijzers is dat gewicht laag in het clubhoofd geplaatst voor een betere lancering. Bijzonder: er is zelfs een Big Bertha hybride-8. 

Lofts: 19, 21, 24, 27, 30, 33 graden.
€ 299

Callaway Big Bertha Hybride


PING G410

In de G410 hybrides van PING is extra wolfraam achterin het clubhoofd geplaatst. Dit zorgt voor een hoge lancering. Net als de driver en  fairwaywoods hebben de hybrides een aanpasbare hosel voor verschillende loft- en lie-settings. Handig als je je afstanden net even wat scherper wilt afstellen. 

Lofts: 17, 19, 22, 26, 30 graden. 
€ 259

Cobra F9 Speedback & F9 One Length 

De beroemde baffler rails, die ervoor zorgen dat de club goed door het gras gaat, komen terug in de F9 hybrides. Vergeleken met het vorige model (de KING F8) is het clubhoofd tien procent groter, wat extra vertrouwen kan geven. Om de variatie in je swing te verkleinen zijn de F9 hybrides ook verkrijgbaar in de ONE Length configuratie, oftewel in ijzer-7 lengte.   

Lofts heren: 17, 19, 21, 24 graden.
Lofts dames: 22, 25, 28, 31 graden.
Lofts one length: 19, 21, 24 graden.
€ 219


Taylormade M6 

Net als de driver heeft de M6 hybride twist face. Deze voor het blote oog onzichtbare bolling van het clubblad zou moeten zorgen voor minder afwijking naar rechts en links als je de bal niet helemaal op het midden van het clubblad raakt. Er is ook een speciale versie van de M6 voor dames met een lichtere shaft. 

Lofts: 19 (alleen heren), 22, 25, 28, 31.
€ 249


TaylorMade GAPR HI

De GAPR HI hybride van TaylorMade is volgens het merk voor iedereen, wat je niveau ook is. Het zwaartepunt is niet alleen laag maar ook verder naar achter gebracht voor een hogere balvlucht en minder spin voor die extra rol als de bal eenmaal geland is. De teen van het clubhoofd is iets groter en de club is dankzij het grotere ontwerp makkelijker op te lijnen. Tiger Woods had vorig jaar tijdens een paar toernooien de kleinere GAPR LO (#2) in zijn tas zitten.  

Lofts: 19, 22, 25, 28 graden. 
€ 299


PXG 0317X GEN 2

Net als alle andere PXG clubs zijn de GEN 2 hybrides alleen via een clubfitter te koop. De nieuwe lijn is gericht op vergevingsgezindheid, dus maximale afstand als je de bal niet perfect raakt. Dankzij acht kleine gewichtjes kan tijdens een fitting de gewichtsverdeling in het clubhoofd aangepast worden om de lanceercondities (hoog, laag, spin) te wijzigen. 

Lofts: 17, 19, 22, 25, 28 graden.
€ 429

PXG hybride

Mizuno CLK

Het grote gat in afstand tussen je langste ijzer en kortste fairwaywood is verleden tijd want de nieuwe CLK Hybrides zijn op maar liefst acht verschillende manieren af te stellen. Niet alleen de loft maar ook de lie is aan te passen. De shockwave sole zorgt voor extra gewicht laag en voor in het clubblad. Dat leidt tot meer balsnelheid en een hogere balvlucht met minder spin. 

Lofts: 16, 19, 22, 25 graden. 
€ 299

Mizuno CLK hybride

Honma TW747 UT

Met topspelers als Justin Rose in de stal probeert het in Azië zeer populaire en exclusieve merk Honma in Europa voet aan de grond te krijgen. Het is de enige clubfabrikant die iedere stap in het proces (van ontwerp tot productie) in house uitvoert. In de nieuwste hybride van Honma is de hosel vijf millimeter korter zodat de lanceerhoek met twee graden is verhoogd. Dit zorgt voor een hoge balvlucht en een zachtere landing op de green.

Lofts: 19, 22, 25, 28 graden.
€ 299

Honma hybride

XXIO X Series

Het relatief onbekende merk XXIO (spreek uit als sexy-yo) richt zich voornamelijk op de oudere doelgroep (dames en heren) en spelers met een lage swingsnelheid. Die focus vertaalt zich in golfclubs met heel lichte shafts en een licht clubhoofd om meer swingsnelheid te bevorderen. In de X-lijn hybrides is dat niet anders. Een laag CG (zwaartepunt) zorgt voor een hoge lancering en zo min mogelijk spin. 

Lofts: 18, 20, 23, 26 graden. 
€ 299


Lees meer over
Equipment