Topgolf

Geen verbetering meer voor Joost Luiten

Op de slotdag van het Abu Dhabi HSBC Championship zat er voor Joost Luiten ook niet veel meer in het vat. Met een slotronde 71 (-1) eindigt hij net in de top-50. Lee Westwood (46) won het toernooi.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Luiten had vandaag een heel slechte start, die zijn goede bedoelingen ongetwijfeld direct torpedeerde. Met bogeys op de par-5 tweede hole en hole 3 leek een opmars bij voorbaat al kansloos. Luiten krabbelde daarna wel weer op met vijf birdies, maar onderweg liep hij op twee holes ook nog averij op. 

Kijk hieronder naar een samenvatting van Ziggo Sport van de laatste dag

Loading the player...


Geen voordeel

Net als gisteren haalde hij geen voordeel uit de par-5 holes. Luiten beëindigde het Abu Dhabi HSBC Championship met een ronde 71 (-1) en daarmee eindigde hij in het eerste Rolex-toernooi van het jaar op een gedeelde 42ste plaats. Daarmee heeft de Bleiswijker niet de start van het seizoen die hij had in 2019, toen hij in Abu Dhabi op een gedeelde derde plaats eindigde. 

Lees meer over Luitens voorbereiding en verwachtingen voor dit seizoen in onze preview

'Niet aan de praat'

'De eerste twee dagen hier waren prima, maar in het weekend heb ik mijn spel geen moment aan de praat gekregen. Ik miste de bal vooral op de verkeerde plekken en dat resulteerde steeds in een bogey', analyseerde Luiten direct na de ronde kort en bondig. 'Vooral de ijzers waren niet scherp. Daar moet ik dus de komende dagen aan werken. Over het putten ben ik niet ontevreden. De eerste twee dagen was dat top. Ook in het weekend heb ik genoeg goede putts geslagen, maar die vielen dan net niet.'

Volgende week speelt Luiten de Omega Dubai Desert Classic. Vorig jaar miste de Nederlander op de Emirates Golf Club de cut. Hij zal er op gebrand zijn om nu een ander einde als scenario te schrijven.

Westwood: nummer 25

De winst op de Abu Dhabi GC ging naar Lee Westwood. De Engelsman had aan een knappe ronde in 67 slagen genoeg om iedereen van het lijf te houden. Het was de 25ste zege van de 46-jarige Westwood op de European Tour. Hij heeft in vier opeenvolgende decennia toernooien gewonnen! Bernd Wiesberger en Francesco Laporta, die met een slag achterstand op Westwood aan de laatste ronde begonnen, viel wat terug op de slotdag. 

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.