Topgolf

Start met perspectief voor Nederlanders

Joost Luiten is van de vier Nederlanders die meedoen aan het Oman Open het toernooi het beste begonnen. Maar ook Wil Besseling, Darius van Driel en Lars van Meijel staan er in Muscat na de eerste dag best goed voor.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Met vier Nederlanders in Oman zijn de kansen op Hollands succes deze week gespreid. Joost Luiten begon het toernooi op de Al Mouj Golf goed. De Bleiswijker, die de allereerste editie van het evenement in 2018 won, maakte vier birdies. Daar stond een bogey tegenover. De '69' was een van de betere ronden in de ochtend en bracht Luiten op een gedeelde zesde plaats. Leider na de ochtendronde was de Italiaan Guido Migliozzi, die de baan in zes onder speelde. Daar kwam ook in de middag niemand meer overheen.

Constant

Lars van Meijel leek ook op weg naar een goede score met vier birdies en een bogey na tien holes. Maar de Brabander vergaloppeerde zich op de laatste vier holes met dubbel bogey en een bogey, waardoor hij met level par zijn kaart aftekende. Met die score staat ook Wil Besseling aan de goede kant van denkbeeldige cutlijn. De Noord-Hollander had best een constante ronde. De bogey op de par-5 16de hole was zonde, die werd gevolgd door een bogey op 17. Maar op twee par-5 holes maakte Besseling ook birdie, waarmee de score van 72 slagen is verklaard. 

Darius van Driel staat in het 'klassementje' van de Nederlanders op de tweede plaats. Hij pikte als een van de laatste starters op de dag onderweg drie birdies en twee bogeys op. Met een score van 71 staat hij voorlopig in de top-40.

Coronavirus

Het Oman Open dreigde enigszins te worden overschaduwd door het coronavirus. De Italiaanse spelers Lorenzo Gagli en Edoardo Molinari, die al in Muscat waren gearriveerd, kregen woensdag een speelverbod opgelegd. Gagli zou koortsverschijnselen hebben gehad en hij deelde een hotelkamer Met Molinari. De twee Italiaanse spelers kregen te verstaan dat ze in elk geval tot volgende week woensdag in quarantaine zouden moeten blijven.

Maar vandaag werd Gagli getest op 'Covid-19' en daar kwam uit dat hij het virus niet draagt. Beide spelers mochten daardoor alsnog in de laatste flight van start, waardoor niet 144 maar 146 spelers deze week meedoen aan het Oman Open. Zowel Molinari als Gagli slaagde erin om die voorgeschiedenis van zich af te schudden in de baan, maar kon de ronde vanwege de duisternis niet helemaal voltooien.

(later meer)

Leaderboard