Topgolf

Luiten: drie dubbels en een eagle

Joost Luiten zijn kansen op een topnotering in de Saudi International lijken verkeken. Met name door drie dubbel bogeys leek de Nederlander helemaal naar de staart van het klassement terug te vallen, maar door een afsluitende eagle beperkte hij de schade toch nog enigszins. Luiten neemt level par mee naar zondag.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten opende zijn derde ronde op de Royal Greens & Country Club nog wel goed met een birdie. Daarna begon het al vroeg bergafwaarts te gaan. De Europese nummer 25 van het afgelopen seizoen sloeg zijn eerste dubbel bogey van de week op de toch onder par spelende 2de, werkte deze weg, maar ging door een bogey op 6 gevolgd door louter pars toch uit in +1 en level par voor het toernooi.

Niet voor het eerst deze week had Luiten het lastig op de tweede negen in de woestijn waar King Abdullah Economic City moet gaan komen. Met birdie dook de 34-jarige Nederlander weer onder par, alvorens het echt misging met twee opeenvolgende dubbel bogeys op  12 en 13. Op dat moment was Luiten, donderdag nog zo goed aan het toernooi begonnen met drie birdies op rij, al uit de top-70 gevallen. Maar hij pakte dan toch nog wat posities terug. Na birdie op 14 sloot Luiten af met zijn eerste eagle van de week, op de valreep toch nog een flinke opsteker. Zijn score van level par werd naar mate de middag vorderde bovendien alleen nog maar 'beter'. Doordat de concurrentie inleverde staat Luiten nu gedeeld 47ste.

Noord-Ier en Fransman in laatste groep

Van het feit dat de baan door de wind veel moeilijker te spelen was in de middag trok niet iedereen zich evenveel aan. Vooral Victor Dubuisson en Graeme McDowell, die respectievelijk tot een 65 en 66 kwamen. Het is de Noord-Ier die na 54 holes de leiding in handen heeft op -12, met Dubuisson in zijn kielzog en dezelfde flight morgen. Ook toppers als Dustin Johnson (-7), Brooks Koepka en Phil Mickelson (beiden -6) zullen zichzelf nog niet geheel kansloos achten.

Leaderboard