Golfreizen

Golfclubs huren: goed(koop) alternatief

Travel light! Het is het overwegen waard: golfclubs huren op je vakantiebestemming. Het scheelt je gesjouw en het is in veel gevallen nog goedkoper ook.

Als je met vakantie gaat je golfset natuurlijk mee. Maar hoezo natuurlijk? Het is een hoop gesleep, je zult een goede travelbag moeten aanschaffen en de kans bestaat dat je mooie clubs beschadigd raken. En daar komen de bagagekosten nog bij. Een alternatief is om clubs te huren op locatie. Nadeel is dat je niet speelt met je eigen vertrouwde stokken maar er is uit veel goed materiaal te kiezen.

De meest internationale partij in de clubverhuurmarkt is clubstohire.com. Dit bedrijf heeft op veel grote vliegvelden in Europa  een vestiging, en ook een paar in Azië, Afrika, Amerika en Australië. Je huurt er sets met 11 tot 14 clubs inclusief tas voor 40 euro tot 85 euro per (deel van een) week afhankelijk van de kwaliteit/het merk. Er zijn sets voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast heb je allerlei accessoires en extra producten zoals schoenen voor 15 euro per week.

Je vindt hier een overzicht van de meeste vliegvelden waar Clubstohire zijn service biedt met de prijzen erbij. Op sommige locaties levert Clubstohire de set gratis af bij het hotel waar je verblijft.

Meer informatie: Clubstohire.com

Naast deze grote partij zijn er een aardig wat lokaler opererende bedrijven die vaak ook een aflever- en ophaalservice hebben. Zo is Greengolf.nl actief in de Algarve en Lissabon (Portugal), Huelva, Cadiz en Gran Canaria (Spanje). De huurprijs voor een set ligt daar tussen de 35 en 75 euro voor zeven dagen. Een trolly kost 15 euro per week, een elektrische trolley 45 euro.

Meer info: Greengolf.nl

Mycaddiemaster.com heeft verhuurlocaties in Faro, Lissabon en Porto, Palma de Mallorca, Parijs, Biaritz, Marrakesh, Agadir en Mauritius. Hier kost een set tussen circa 63 euro en 95 euro per zeven dagen. Ook kun je sets per dag huren en losse clubs. Mycaddiemaster.com werkt samen met autoverhuurbedrijf Hertz en gebruikt hun balies op de vliegvelden. Vaak kunnen de golfspullen ook worden afgeleverd in het hotel of op de golfbaan.

Meer info: Mycaddiemaster.com

Blue Sky Golf Rental biedt alleen een aflever- en ophaalservice, in de regio’s Algarve,  Lissabon, Huelva, Costa del Sol (Malaga e.o.), Mallorca en Murcia (Alicante en Benidorm e.o.). Ook zit er een vestiging op Tenerife. De kosten variëren van 35 euro tot 90 euro voor zeven dagen. 

Meer info: Blueskygolf-rental.com

Golf Club Hire Spain zegt de nummer één golfclubverhuurder voor de Costa del Sol te zijn. De keuze is niet al te groot met vier soorten mannensets en één vrouwenset van de merken TaylorMade (dames en heren), Nike Vapor, Srixon en Callaway. De site meldt expliciet dat de afleverlocatie niet dezelfde hoeft te zijn als de ophaallocatie. De kosten zijn 50 Britse pond voor zeven dagen. In de winter is er geen verhuur mogelijk. 

Meer info: Golfclubstohirespain.com

Hoewel veel populaire golfbestemmingen in het zuiden van Europa liggen, zijn Schotland en Ierland ook geliefd, zeker bij links liefhebbers. Clubs4hire en Golf Gear Hire leveren sets door respectievelijk heel Ierland en Schotland.  Clubs4hire rekent voor een set rond 70 euro voor zeven dagen, bij Golf Gear Hire kost het 77 tot 126 Britse pond.

Meer info: Clubs4hire.com en Golfgearhire.com 

Dit is slechts een selectie van een aantal verhuurbedrijven, er zijn er (lokaal) zeker meer te vinden. Bovendien kun je vaak bij de golfbaan ook sets huren maar de kwaliteit daarvan laat soms te wensen over.

Lees meer over
Equipment Reizen