Topgolf

Sterk slot Huizing in Wales Open

Daan Huizing is de beste Nederlander geworden in het ISPS Handa Wales Open. De winst ging naar de Fransman Romain Langasque.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Daan Huizing speelde een foutloze laatste ronde in het ISPS Handa Wales Open. De golfer uit Soest kwam op de Twenty-Ten Course van Celtic Manor met drie birdies en verder enkel pars tot een prima 68 (-3). Huizing eindigde op een totaal van -1, goed voor de gedeelde 21ste plaats. Lars van Meijel kwam net als Huizing tot een ronde 68 en maakte een mooie sprong in het klassement naar de gedeelde 37ste plaats. Darius van Driel leek ook op weg naar een ronde onder par, maar de Hagenaar eindigde met een bogey op de par-5 slothole en tekende voor een ronde 71. Zijn totaal van +2 is goed voor een gedeelde 44ste plaats. Wil Besseling, laatste ronde in 70 (-1) slagen, eindigde met +3 op de gedeelde 53ste plaats.

Langasque wint

De overwinning in Wales ging naar Romaine Langasque. De Fransman begon de laatste ronde met vijf slagen achterstand op de twee leiders Connor Syme en Sebastian Söderberg. Langasque bracht met een fraaie ronde 65 (-6) een score van -8 binnen. Söderberg had op hole 18 een kans om met birdie langszij te komen, maar de Zweed sloeg zijn bal op de par-5 achttiende jammerlijk in het water. Langasque die zijn eerste overwinning boekte op de European Tour won uiteindelijk met twee slagen voorsprong op de Fin Sami Välimäki. 

Leaderboard

'I can be here all day'

Joost Luiten speelde deze week niet, maar de European Tour publiceerde wel deze grappige battle van de Nederlander met Justin Harding:

Lees meer over
European Tour Topgolf