Topgolf

Nederlanders in Wales door naar weekend

Het was even spannend maar alle vier de Nederlanders spelen deze week op de European Tour 72 holes. Daan Huizing (T-29) is na 36 holes in het ISPS Handa Wales Open de beste Nederlander.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Daan Huizing was donderdag de enige die een ronde onder par wist binnen te brengen. Een dag later kon de Nederlander dat resultaat op de baan van Celtic Manor niet herhalen. De professional uit Soest noteerde dankzij drie birdies, drie bogeys en een dubbel-bogey een 73 (+2). Huizing zakte 16 plaatsen en staat op de 29ste plaats.

De tweede Nederlander in het klassement is Wil Besseling, die een ronde level par binnenbracht (twee birdies en evenveel bogeys) en opschoof naar de 39ste plaats, een slag achter Daan Huizing. 

Lars van Meijel (72-74) en Darius van Driel (75-71) moesten lang wachten voordat ze zekerheid kregen over het al dan niet halen van de cut in Newport. Met een score van +4 deden ze precies genoeg om na 36 holes de gedeeld 65ste plaats te bezetten, en zo on the number de cut te halen. 

Syme leidt

Connor Syme gaat aan de leiding in het met een miljoen gedoteerde toernooi. De Schot had 136 (-6) slagen nodig voor de eerste twee rondes. Hij wordt achtervolgd door een zestal spelers op -4.  De hoogst gerankte speler op de wereldranglijst - Thomas Pieters (#72) - staat met -1 gedeeld 14de.

Leaderboard

'I can be here all day'

Joost Luiten speelt deze week niet, maar de European Tour publiceerde vandaag wel deze grappige battle van de Nederlander met Justin Harding: