Topgolf

Van Dam haalt cut Women's Open

Ook dag 2 van het AIG Women's Open stond in het teken van de zeer moeilijke condities op Royal Troon. Anne van Dam toonde veerkracht met een zeer solide ronde 72 (+1) en steeg meer dan veertig plaatsen om een plek in het weekend veilig te stellen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De ene dag is de andere niet. De omstandigheden waren met een stevige wind en veel regen hetzelfde, maar het eindresultaat na 18 holes voor Anne van Dam gaven een heel ander, en gelukkig veel rooskleuriger beeld. Met een 72 (+1) deed Van Dam het namelijk vijf slagen beter dan op donderdag.

De Nederlandse noteerde op Royal Troon geen birdies, maar was bijna foutloos met slechts één bogey - op hole 10. Het levert Van Dam een enorme sprong van meer dan veertig plaatsen op in het klassement. Met een totaal van +7 staat de Arnhemse gedeeld 40ste en daarmee haalt ze ruim de cut in het eerste major van het jaar. 

Bar en boos

Dat het de eerste twee dagen moeilijk is op Royal Troon is goed te zien aan de scores. Na dag 1 ging Amy Olson aan de leiding met -4, maar de Amerikaanse zakte heel ver weg met een 81 (+10) op dag twee. Na 36 holes staat er slechts een speelster onder par, namelijk Dani Holmqvist uit Zweden met -1. 

De cut (top 65 plus ties) stond lang op +7, maar staat inmiddels al op +9.  

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA