Topgolf

Besseling maakt pas op de plaats

Voor Wil Besseling en Darius van Driel lijkt een topklassering in het Hero Open na vandaag ver weg. Beide Nederlanders leverden flink in op 'moving day'.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

De eerste twee dagen deed Wil Besseling weer behoorlijk van zich spreken in dit toernooi van de European Tour. Niet voor het eerst dit seizoen, dat uiteraard nog niet zo heel veel events telt.
Maar vandaag kon hij zich niet vastklampen aan de rand van de top-10. De Noord-Hollander kwam na de birdie op hole 1 niet in een flow, waar anderen om hem heen wel slagen wonnen. Daardoor zakte Besseling weg in het klassement. Drie bogeys en slechts nog één birdie stonden in een schril contast met zijn scores in de eerste twee ronden (67, 70). Besseling leverde maar liefst 26 plaatsen in en staat nu 36ste met een tussentotaal van -6. 

Darius van Driel

Ook de andere, enig overgebleven Nederlander in het deelnemersveld had geen goede dag. Darius van Driel leverde een scorekaart van 74 in en viel terug naar een 61ste plaats, net als Besseling een duikeling van ruim 25 plaatsen. Joost Luiten, Lars van Meijel en Daan Huizing misten vrijdag de cut in het Hero Open, het tweede toernooi van de UK Swing.

De leiding op de Forest of Arden Marriott Hotel & Country Club in Birmingham is in handen van Sam Horsfield. De Engelsman die dit seizoen furore maakt door zo nu en dan extreem lage scores binnen te brengen (vrijdag bijvoorbeeld een 63), bouwde op de eerste negen een riante voorsprong op, maar uit het niets maakte hij na de turn onverwachte uitglijders met drie bogeys en een dubbel bogey tot gevolg. Daardoor wordt het morgen ongemeen spannend. Vijftien spelers staan op vier slagen of minder van Horsfield (-14) en drie spelers hijgen de Engelsman nu op één slag in de nek.

Miguel Angel Jimenez, die deze week het recordaantal gespeelde toernooien op de European Tour in handen kreeg (707), doet in de subtop ook nog heel aardig mee. Hij staat op -7.

Leaderboard

 

 

Lees meer over
Topgolf