Topgolf

Wie speelt waar? Week 31

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

30 – 02 World Golf Championship, WGC FedEx St. Jude Invitational, TPC Southwind, Memphis, Tennessee. Prijzengeld: $10.500.000 Leaderboard

30 – 02 European Tour, Hero Open, Forest of Arden Marriott Hotel & Country Club, Birmingham. Prijzengeld: €1.000.000 Leaderboard

31 – 02 LPGA Tour, LPGA Drive On Championship, Inverness Club, Toledo, Ohio. Prijzengeld: $1.000.000 Leaderboard

30 – 02 Barracuda Championship, Tahoe Mt. Club, Truckee, Californië. Prijzengeld: $3.500.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

30 – 02 World Golf Championship, WGC FedEx St. Jude Invitational, TPC Southwind, Memphis, Tennessee. Prijzengeld: $10.500.000 

Het echte spektakel kan gaan beginnen. In het weekend waarin Justin Rose eigenlijk zijn gouden medaille zou moeten verdedigen op de Olympische Spelen, schiet de PGA Tour met het World Golf Championship in Memphis een periode van toptoernooien in gang. Na dit WGC staat volgende week het US PGA Championship gepland (mét Joost Luiten), waarna al gauw de FedEx Cup Playoffs beginnen. 

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

Rahm vs. McIlroy vs. Thomas

Dat de Amerikaanse overheid de quarantainemaatregelen voor sporters vorige week versoepelde, zal aanvankelijk tot tevredenheid hebben gestemd bij de organisatie. Spelers als Lee Westwood bijvoorbeeld, zouden nu misschien verleid kunnen worden om de reis naar Tennessee te maken. De Engelsman heeft echter besloten toch niet te komen, net als bijvoorbeeld Adam Scott en Justin Rose. Desondanks zullen donderdag 44 van de beste 50 golfers hun opwachting maken, waaronder de volledige top-8. Rory McIlroy en Justin Thomas beginnen donderdag aan hun missie om de mondiale nummer 1-positie te heroveren, terwijl Brooks Koepka aast op titelprolongatie.

Tot de beste 50 golfers van de wereld behoort ook Tiger Woods, hij is er echter niet bij. Tiger richt zich op het US PGA en de Playoffs. Tijdens het Memorial Tournament had de achtvoudig winnaar van het WGC wat last van zijn rug, maar het is niet zeker of dat de reden van de afmelding is geweest. Woods speelt meestal niet een week voor een major. 

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 20:00-01:00, za 18:00-00:00, zo 19:00-01:00

Leaderboard

30 – 02 European Tour, Hero Open, Forest of Arden Marriott Hotel & Country Club, Birmingham. Prijzengeld: €1.000.000 

Ook de fan van het Nederlandse golf kan zijn/haar hart weer ophalen deze week. De UK Swing gaat namelijk verder met het Hero Open in Birmingham, de tweede stad van Engeland. Aan de start verschijnen met Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel, Wil Besseling en Daan Huizing liefst vijf landgenoten. De winnaar van de vorige uitgave? Darren Clarke in 2002, toen het toernooi nog voor English Open doorging. Plaats van spelen is net als bij de laatste drie edities bosbaan Forest of Arden.

Olesen terug van schorsing

Eén naam springt er om verschillende redenen uit wanneer we een blik op de startlijst werpen. Die van Thorbjørn Olesen. De 30-jarige Deen was sinds vorig jaar geschorst nadat hij op vliegveld Heathrow was opgepakt op verdenking van aanranding, dronkenschap en ander wangedrag op een vlucht van Memphis (hij had zojuist het WGC gespeeld) naar Londen. Zijn rechtszaak die in mei zou dienen werd verschoven naar december 2021, wat de European Tour heeft doen besluiten de schorsing te beëindigen.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 13:00-15:00 & 16:00-19:00, za 13:30-18:00, zo 13:00-17:30

Leaderboard

31 – 02 LPGA Tour, LPGA Drive On Championship, Inverness Club, Toledo, Ohio. Prijzengeld: $1.000.000 

Vijf maanden. Zo lang is het voor Anne van Dam alweer geleden dat ze competitief golf heeft gespeeld. Een hele rits aan LPGA-events in Azië werd eind februari geschrapt en de rest is geschiedenis. Nu is het voor de vrouwen eindelijk gedaan met het wachten en kan de actie weer beginnen. Dat gebeurt met het Drive On Championship in Ohio. Speelstad Toledo grenst aan Holland, maar van dit piepkleine dorpje zullen de Amerikaanse kijkers vermoedelijk weinig zien. Ongetwijfeld wel van Nelly Korda. De afgelopen maandag 21 jaar geworden Amerikaanse kan bij afwezigheid van Jin Young Ko nummer 1 van de wereld worden.

Ranking

De speelsters hebben met alle tests die afgenomen zullen worden en het ‘social distancen’ al vrij veel aan het hoofd. Daarom is het fijn dat ze zich dit jaar in ieder geval geen zorgen hoeven te maken over behoud van hun speelrecht. Vanwege de pandemie is besloten dat alle vrouwen hun ranking ook voor volgend jaar behouden. Dit heeft dan wel weer gevolgen voor de Symetra Tour waarop Dewi Weber actief is. Vanuit dat circuit zullen niet de gebruikelijke beste tien, maar vijf speelsters doorstromen naar het hoogste niveau.

Leaderboard

Lexi Thompson heeft er ook weer zin in, zo zien we in onderstaande video.

 

30 – 02 Barracuda Championship, Tahoe Mt. Club, Truckee, Californië. Prijzengeld: $3.500.000 

Het Barracuda Championship, voorheen Reno-Tahoe Open, dat gebruikt wordt als ‘alternate event’ voor het World Golf Championship dat tegelijkertijd wordt gespeeld. We zijn inmiddels niet meer anders gewend. Spelers die zich net niet hebben geplaatst voor het toernooi in Memphis, kunnen hier in een minder sterk veld voor een – in veel gevallen eerste – titel gaan. Dat gebeurt niet volgens het reguliere strokeplay-principe. In plaats daarvan wordt het Modified Stableford-systeem gehanteerd, waarin je met elke score een bepaald aantal (positieve of negatieve) punten krijgt. 

Branden Grace, Emiliano Grillo, Russell Knox en Bill Haas zijn een paar namen die prijken op de verder niet al te sterke deelnemerslijst. Vaughn Taylor won het toernooi twee decennia geleden op een andere baan twee keer op rij en is er ook nu bij.

Leaderboard

Ladies European Tour - Pro Golf Tour - Alps Tour

Ook deze circuits moesten natuurlijk toernooien schrappen of uitstellen. Dit zijn de eerstvolgende toernooien die nu op de kalenders staan:

 

Ladies European Tour: Ladies Scottish Open, 13-16 augustus

Kalender Ladies European Tour

 

Pro Golf Tour: Raiffeisen Pro Golf Tour, 4-6 augustus

Kalender

 

Alps Tour: Gosser Open, 13–15 augustus

Kalender