Instructie

Tips Anne van Dam! Slag over 20 meter

Anne van Dam is de beste golfster van Nederland. Exclusief voor GOLF.NL geeft ze in een serie video's haar beste tips, gefilmd op Anne's homecourse Lake Nona in Florida. Deze keer: drie verschillende opties voor een slag van twintig meter.

Anne van Dam is sinds 2015 professional. Ze won vijf toernooien op de Ladies European Tour, heeft vol speelrecht op de LPGA en maakte in 2019 deel uit van het Europese team dat op Gleneagles in Schotland de Solheim Cup won. Exclusief voor GOLF.NL laat Anne in een serie video’s zien hoe zij golf benadert, diverse slagen speelt en wat amateurs daarvan kunnen leren. “Ik ben playing pro, geen golfleraar, ik ga daarom ook niet te gedetailleerd in op de techniek. Ik laat in de video’s vooral zien hoe ik speel en wat voor keuzes ik maak bij bepaalde slagen. Ik probeer golf vooral niet te ingewikkeld te maken, zeker niet voor amateurs die minder tijd hebben om te trainen en voor wie plezier in het spel voorop staat.”

20 meter slag

In de bovenstaande video heeft Anne een slag van een meter of twintig naar de hole. Met welke club kun je die slag het beste spelen, een 58 graden wedge, de ijzer-8 of misschien wel een putter? Wat zijn de voor- en nadelen van die drie opties? De beste golfster van Nederland laat het je zien. 

Lees meer over
Instructie Golftips