Instructie

Joost Luiten: Zo speel ik een flopshot

Oefenen, trainen en uitdagen met Joost Luiten! Leer van de beste golfer van Nederland in een nieuwe serie instructie-video’s. Dit keer: hoe speel je dat lastige maar leuke flopshot!

In een nieuwe en exclusief voor GOLF.NL opgenomen serie video’s laat Joost Luiten zien hoe hij oefent, wat het verschil is tussen trainen en oefenen, en hoe de winnaar van zes toernooien op de European Tour zichzelf uitdaagt om een nóg betere golfer te worden. Daar kan iedere golfer, van beginner tot lage handicapper, natuurlijk heel veel van leren. Van de driver tot de ijzers, het chippen en het putten, alles komt de komende weken in deze in Dubai opgenomen serie aan bod.

Het flopshot

Het flopshot is niet de makkelijkste slag in golf, maar zoals Joost Luiten het zegt 'het is wel een heel leuke slag en hoe meer je het flopshot traint hoe beter je er in wordt.' Met de juiste basis en een goede ligging is het flopshot prima te doen, ook voor hogere handicappers. Maar je moet natuurlijk wel de juiste techniek weten. Joost laat zien wat de balpositie moet zijn om goed de loft op de club te houden zodat de bal mooi hoog vliegt en met weinig rol bij de vlag landt.

Lees meer over
Instructie Golftips