Topgolf

Positief einde voor Van Dam in Indiana

Anne van Dam kan Indiana met een goed gevoel verlaten. In het Indy Women in Tech Championship kwam de 23-jarige Arnhemse weliswaar niet tot een topklassering, maar desondanks kende ze een prima slotdag. Met een laatste ronde met zes birdies en drie bogeys bracht ze haar totaal naar -3, waarmee ze in de top-40 eindigt.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na een goed begin op donderdag volgden voor Anne van Dam twee mindere rondes op de Brickyard Crossing Golf Club, die direct naast de beroemde Indianapolis Motor Speedway (bekend van de jaarlijkse Indy 500) gelegen is. Daardoor bevond ze zich voor het begin van de slotronde in de achterhoede van de overgebleven speelsters, bij haar eerste toernooi sinds de triomf met Team Europa in de Solheim Cup.

Het begin mocht er op de tweede negen in Indiana zijn voor de longhitter uit Arnhem. Ze liet op de openingshole birdie optekenen en herhaalde dat kunstje nog eens op 13, waardoor ze snel een aantal posities won op het leaderboard. Helaas leverde ze die even daarna weer in en maakte ze de turn in level par voor de dag en -1 voor het toernooi. Na op 1 en 2 birdie-bogey geslagen te hebben, zette Van Dam een klein eindsprintje in. Ze liet op 4 en 6 nieuwe birdies optekenen en noteerde verder enkel scores van par, waarna ze met weer een birdie op de slothole een afsluitende 69 binnenbracht. Haar totaal van -4 bleek toen iedereen binnen was goed voor de 39ste plaats.

Hur op eenzame hoogte

Er was in de 'Hoosier State' geen moment twijfel over dat Mi Jung Hur met de eindzege aan de haal zou gaan. De Koreaanse, vorige maand nog de beste in het Schots Open, leidde na elke ronde en breidde haar marge op zondag alleen nog maar uit. De nummer 26 van de jaarranking eindigde na een bogeyvrije 68 (-4) op -21, met die score hield ze Nanna Koerstz Madsen uit Denemarken op vier slagen.

Leaderboard

Beginnen met golf

Het is maar een balletje

In haar eerste column op GOLF.NL wordt duidelijk dat Ibtihal Jadib de golfsport ietwat heeft onderschat en zichzelf ietsiepietsie heeft overschat...
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar prachtige swing en spectaculaire drives.
Lees meer
Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf