Topgolf

Amateurs leiden op Nationaal Open

Na dag 1 van het Nationaal Open gaan de amateurs aan de leiding. Op de Hilversumsche nam Marloes van den Brink (+1) het voortouw bij de vrouwen, terwijl Thom Hoetmer en Bob Geurts (-3) bij de mannen de koppositie delen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Op de Hilversumsche hebben veel goede pro's en top-amateurs zich dit jaar weer verzameld voor wat na het KLM Open wordt gezien als het belangijkste toernooi van Nederland. De titelverdedigers zijn Mayka Hoogeboom en Koen Kouwenaar. Zij staan er allebei nog goed voor na 18, maar leiden niet.

Die eer is bij de vrouwen voor Marloes van den Brink. De regerend Nederlands kampioene strokeplay tekende na een ronde met drie bogeys, één dubbel-bogey en vier birdies voor een 73 (+1), waarmee ze Daniëlle Modder vooralsnog op één slag van zich af houdt. Professional Pasqualle Coffa staat derde op +3 en Hoogeboom staat daar weer twee slagen achter.

Ook in het mannentoernooi is het dringen aan de top van het leaderboard. Thom Hoetmer en Bob Geurts gingen beiden rond in 69 slagen (-3). Die laatste hield zijn kaart goed schoon door bogeyvrij te blijven, terwijl Hilversumsche-lid Hoetmer enkele ingeleverde slagen juist sterk wegpoetste met in totaal zeven birdies. Enkele gevestigde namen in de top van het klassement na dag 1: Benjamin Reuter, Dario Antonisse en Max Albertus (allen -2), Jurrian van der Vaart en Robbie van West (level par) en verdedigend kampioen Kouwenaar (+1).

Leaderboard vrouwen
Leaderboard mannen

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Instructie

Drie tips van wereldtoppers

Tijdens het KLM Open 2018 op The Dutch bezocht GOLF.NL drie topspelers op de drivingrange voor een kort gesprekje én een instructietip. Bekijk de video's en leer van Andrew Johnston alias Beef, Lee Westwood en Padraig Harrington.
Lees meer
Beeld: Leo Vogelzang
Nieuws

Ruim 100 jaar KLM Open in magazine

De komende editie van het KLM Open is het 100ste Dutch Open. Daarmee is het een van de oudste toernooien op de European Tour én het oudste internationale sporttoernooi van Nederland! Reden te meer voor een terugblik op de vorige 99 edities. In een mooi online magazine.
Lees meer