Topgolf

Van Meijel 3de, Van Driel teleurstellend 8ste

Darius van Driel en Lars van Meijel hebben naast de titel gegrepen in de D+D Real Slovakia Challenge. Van Driel speelde een heel teleurstellende laatste ronde, Van Meijel eindigde op een knappe derde plaats.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Darius van Driel begon de laatste ronde van de D+D Real Slovakia Challenge als koploper met een voorsprong van twee slagen. De 30-jarige Hagenaar startte zeer voortvarend met birdies op de eerste twee holes. Daarna ging het heel erg mis. De bogey op hole 4 leek nog een onschuldig bedrijfsongelukje, maar op hole 6 volgde een dubbel-bogey en na bogeys op 7 en 8 moest van Driel in de achtervolging. Na een nieuwe bogey op hole 10 gaf een birdie op hole 12 weer even hoop. Op de 716 meter lange par-6 15de hole van het Penati Golf Resort in Senica had Van Driel zeven slagen nodig en na die bogey was het definitief gedaan met zijn kansen. Nog was de gifbeker niet helemaal leeg, want Van Driel moest op hole 17 de zesde bogey van de dag noteren. De birdie die volgde op hole 18 was slechts zeer schrale troost voor de Hagenaar die moest tekenen voor een ronde 76 (+4) en met een totaal van -12 niet verder kwam dan de gedeelde achtste plaats. 

Lars van Meijel  

Lars van Meijel greep ook naast de titel, maar de speler van GolfTon kan terugzien op andermaal een uitstekend toernooi. Van Meijel, die de slotronde op drie slagen van Van Driel was begonnen, speelde veertien holes foutloos met birdies op 4, 6 en 12 en verder pars. Op de par-6 15de moest Van Meijel de eerste bogey van de dag noteren. Op de drie resterende holes maakte hij par voor een ronde 70 (-2). Met zijn totaal van -15 eindigt de 25-jarige golfer op een keurige derde plaats. Van Meijel heeft dit seizoen vier keer op de Challenge Tour gespeeld en eindigde als 13de, 19de en vorige week in Italië als 7de. Door de derde plaats vandaag in Slowakije is Van Meijel al zo goed als zeker van een Tourkaart voor de Challenge Tour in 2020 want daarvoor is een plek in de top-70 van de jaarranglijst voldoende. 

Huizing en Besseling 

In Slowakije haalden nog twee landgenoten de cut. Daan Huizing eindigde met -7 op de gedeelde 29ste plaats. Wil Besseling legde met een totaal van -6 beslag op de gedeelde 39ste plaats. De winst in Slowakije ging naar de Welsman Rhys Enoch met -18. 

Leaderboard

Tours

Challenge Tour

De Challenge Tour is het voorportaal van de European Tour, waarin doorgaans talentvolle spelers hun weg naar het hoogste niveau proberen te vinden.
Lees meer
Topgolf

Versla jij Joost in Beat the Pro?

Altijd al eens van Joost Luiten willen winnen? Dat kan, want als je in de maand juli speelt met de app GOLF.NL maak je kans om tijdens het KLM Open de strijd aan te gaan met de beste golfer van Nederland.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Challenge Tour