Topgolf

'Broederstrijd' in titelrace Slowakije

Darius van Driel en Lars van Meijel azen morgen op titel in Slowakije. Ze beginnen respectievelijk als de nummer 1 en 3 aan de slotdag van de Slovakia Challenge.

Darius van Driel én Lars van Meijel doen morgen volop mee in de titelrace in het D+D Real Slovakia Challenge. Koploper Van Driel heeft drie slagen voorsprong op zijn landgenoot. Daartussen bivakkeert nog Rhys Enoch met twee slagen achterstand op Van Driel. Achter Van Meijel zitten ook nog genoeg spelers op het vinkentouw. Het voorspelt een zinderend slot op het Penati Golf Resort in Šajdíkove Humence-Senica.

Lage scores 

Er wordt de hele week al laag gescoord in Slowakije en dus was het zaak voor Van Driel, die als leider aan de derde speeldag begon, ook vandaag weer een rits birdies te produceren. Met drie birdies op de eerste vijf holes leek hij die boodschap goed te begrijpen, maar twee opeenvolgende bogeys na de turn brachten de achtervolgers terug tot in zijn nek. Onder die belagers landgenoot Lars van Meijel, die uiteindelijk een bogeyvrije ronde van 66 slagen (-6) noteerde. Het was zijn tweede ronde zonder smetjes deze week. Ook donderdag lukte hem dat.

Voor Van Driel zat het venijn 'm evenwel in de staart. Hij maakte een eagle op de 720 meter lange par-6 hole 15 - een bezienswaardigheid op de Penati Golf Course - en liet er nog twee birdies op volgen. Dankzij de ronde in 67 slagen (-5) begint hij met twee slagen voorsprong aan de slotronde. De 30-jarige Van Driel leidt al vanaf de eerste dag in de Slovakia Challenge. 'Ik speel de hele week al behoorlijk agressief vanaf de tee en dat betaalt zich uit. Maar ik zal morgen mijn b este spel moeten laten zien om hier te kunnen winnen', aldus Van Driel.

In Slowakije doen in de schaduw van Van Driel en Van Meijel nog twee Nederlanders mee. Wil Besseling klom na een ronde in 68 slagen naar de 22ste plaats. Hij deelt die positie onder anderen met Daan Huizing (ronde 70 slagen), die vandaag op de plek eindigde waar hij ook begon. 

Leaderboard

Tours

Challenge Tour

De Challenge Tour is het voorportaal van de European Tour, waarin doorgaans talentvolle spelers hun weg naar het hoogste niveau proberen te vinden.
Lees meer
Topgolf

Versla jij Joost in Beat the Pro?

Altijd al eens van Joost Luiten willen winnen? Dat kan, want als je in de maand juli speelt met de app GOLF.NL maak je kans om tijdens het KLM Open de strijd aan te gaan met de beste golfer van Nederland.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Challenge Tour