Podcast over topsport met Anne van Dam

In aanloop naar de komende Olympische Spelen en grote wedstrijden word je in de podcast van Sportcafé De Weerelt meegenomen in de wereld van Nederlandse topsporters. Ben je benieuwd hoe de topsporters hun 10.000 trainingsuren doorkomen en wat hun doelen zijn? Luister dan naar deze podcast, met in deze aflevering Anne van Dam als een van de tafelgasten.

Anne van Dam werd in korte tijd de beste golfster van Nederland. Dit jaar besloot ze de stap te wagen naar Amerika, de LPGA. En als rookie doet ze het uitermate goed. Ze lijkt zeker van een tourkaart voor volgend jaar. Klaar voor de volgende stap. Van het leerjaar naar verder groeien.

Steffan Winkelhorst droomt van deelname aan de Winterspelen in 2022 op het onderdeel alpineskiën. Het zou een unieke prestatie zijn. Hij moet alleen zelf zijn weg vinden, trainingsuren maken en vooral in het buitenland trainen.

Beiden zijn veel van huis, veel onderweg en hebben een grote ambitie. We brengen ze samen in de Sportcafé DeWeerelt waar ze in gesprek gaan met elkaar en met de presentatoren Francisco Elson (ex-NBA-basketballer en NBA-kampioen) en Etienne Verhoeff over trainen, perfectie, data en veel meer.

Luister hier naar de podcast

DeWeerelt van Sport in Utrecht is de thuisbasis van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Watersportverbond en Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). De redactie van GOLF.NL is ook hier gevestigd. Sportcafé DeWeerelt is initiatief van de bewoners van DeWeerelt van Sport.

Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer
Beeld: Tristan Jones (LET)
Topgolf

Anne: 'Ik ga ervan genieten'

Anne van Dam heeft het gered, volgende maand speelt ze op Gleneagles in de Solheim Cup. In een exclusief interview met GOLF.NL vertelt ze over haar verwachtingen en over haar eerste jaar als rookie in Amerika.
Lees meer