Topgolf

Anne: 'Ik ga ervan genieten'

Anne van Dam heeft het gered, volgende maand speelt ze op Gleneagles in de Solheim Cup. In een exclusief interview met GOLF.NL vertelt ze over haar verwachtingen en over haar eerste jaar als rookie in Amerika.
Beeld: Tristan Jones (LET)

Beeld: Tristan Jones (LET)

Anne van Dam is volgende maand een van de drie rookies in het Europese team in de Solheim Cup. Hoe zal dat zijn straks op Gleneagles in Schotland als Anne op de eerste tee staat met al die duizenden toeschouwers? 'Mijn teamgenoten die al eerder in de Solheim Cup hebben gespeeld, zeggen dat je het in je broek doet van de spanning, maar ik ga er vooral van proberen te genieten.' 

Caddie Roelof

Anne merkt dat de Solheim Cup heel erg leeft, veel meer dan alle andere toernooien die ze speelt. 'Ik heb nadat ik me had gekwalificeerd ontzettend veel reacties gehad, heel veel mensen willen er bij zijn, ook uit Nederland.' Wie er zeker bij gaat zijn is Roelof, de vriend van Anne en haar vaste caddie. 'Voor Roelof is het ook fantastisch om de Solheim Cup mee te maken, als je caddie bent in de Solheim Cup behoor je tot een elitegezelschap.' 
Net als in de Ryder Cup wordt er in de Solheim Cup gespeeld in foursomes, fourballs en singles. Waar ligt volgens Anne haar grote kracht? En is ze een echte teamspeler? 


Veel draait vanaf nu al om de Solheim Cup, maar Anne speelt de komende weken eerst nog twee toernooien op de LPGA Tour. Is ze tevreden over haar resultaten in het eerste jaar op dat circuit? Bekijk het interview met Anne voor alle antwoorden.