Topgolf

Kaymer en Merritt naar KLM Open

In de 100ste editie van het KLM Open zullen ook oud-winnaar Martin Kaymer (2010) en de Amerikaan Troy Merritt te bewonderen zijn.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Met de bekendmaking van Kaymer is er weer een oud-winnaar aan het deelnemersveld van de 100ste editie van het KLM Open toegevoegd. De Duitser schreef in 2010 het KLM Open op zijn naam. In dat jaar won hij ook het US PGA Championship. Vier jaar later won hij een tweede major, het US Open. In 2011 werd hij voor even de nummer één van de wereld. Kaymer won elf keer op de European Tour maar werd vooral bekend door zijn sterke Ryder Cup optredens in 2012 en 2016. De winnende put in 2012 maakte van Kaymer een Ryder Cup-legende.

Troy Merritt

De Amerikaan Troy Merritt mag in Europa nog niet heel erg bekend zijn, in de Verenigde Staten maakte hij vooral naam met lage scores. Hij won in 2009 de Qualifying School van de PGA Tour en speelt sinds 2010 op de Amerikaanse PGA Tour. Hij won tot nu toe twee toernooien met zeer lage scores. De 33-jarige Merrit heeft een drietal baanrecords op zijn naam staan met 61 en 62 slagen. Ook afgelopen week in het eerste toernooi van de FedEx Play-offs opende hij met een 62 en werd uiteindelijk 12de.

De Amerikaan Troy Merritt
Beeld: Golfsupport.nl


Toernooien

Wat is het KLM Open?

Het KLM Open kent een rijke historie en is, met een eerste editie in 1912, een van de oudste toernooien van de European Tour. En veel verschillende mooie banen waren het decor voor veel topspelers.
Lees meer
App GOLFNL

Alles over de app GOLF.NL

Met de app GOLF.NL registreer je (qualifying) scorekaarten, houd je alle golfprestaties bij en deel je ze met vrienden.
Lees meer
Lees meer over
KLM Open