Loading the player...
Beelden van dag 3 van het DP World Tour Championship
Bron: Ziggo Golf

Luiten weer onder par in Dubai

17 november 2018 Redactie GOLF.NL
Na een ronde 70 op de derde dag van de seizoenfinale in Dubai staat Joost Luiten nog steeds in de middenmoot. Patrick Reed en Danny Willett delen de leiding.

Joost Luiten verloor op dag twee terrein, hij zakte toen van de tiende naar de 33ste plaats. Op dag drie leverde hij weer een score onder par in, net als op donderdag, maar hij maakte geen sprong in het klassement.

Hij maakte hij op de eerste negen van de Earth Course van Jumeirah Estates één birdie en was hij na negen holes één onder voor de dag. Op de par-3 13de maakte de 32-jarige Luiten bogey maar die werd meteen goedgemaakt met een birdie op de par-5 14de. Op de par-5 18de maakte de Nederlander net als een dag eerder nog een birdie voor een totaal van 70 slagen (-2).

Luiten staat met -4 totaal (69-73-70) op de gedeelde 32ste plaats; er doen 60 spelers mee aan het DP World Tour Championship. 'Ik speelde vandaag van tee tot green solide', zei Luiten over ronde drie in Dubai. 'Ik had alleen op de greens iets meer kansen kunnen benutten.'

'Op de par-4 derde maakte ik een goede birdie na een slag met een ijzer-4 op 1 meter van de hole', aldus Luiten. 'Op 4 mis ik net van 4 meter, op 6 ook, op 7 mis ik de birdieputt van 2 meter en op 11 mis ik van 4 meter. Op de par-3 13de maakte ik bogey nadat ik een ijzer-5 links naast de green sloeg. Op 14 viel eindelijk een putt voor birdie van een meter of 5. Op 15 mis ik helaas de birdieputt van 3 meter en op 16 van 4 meter. Op 18 maakte ik wel birdie nadat ik met twee slagen over de green lag en een lastige up-and-down overhield. Ik maakte birdie door een putt van 3 meter te holen.'

'Het mooie is dat er weer redelijk veel constantheden in mijn spel van tee tot green zitten vergelijken met vorige week. Nu aan het putten werken om met name iets meer gevoel voor de snelheid van de greens krijgen.'

Voor Luiten is het slottoernooi in Dubai het 14de toernooi van zijn seizoen. Hij won vroeg in het jaar in Oman maar een polsblessure hield hem vijf maanden aan de kant. Luiten is 115de op de wereldranglijst en nummer 57 in de Race to Dubai.

De strijd om de titel

Er konden bij aanvang van het slottoernooi nog maar twee spelers de Race to Dubai van 2018 winnen: Tommy Fleetwood en Francesco Molinari. Race to Dubai-leider Molinari heeft een flinke voorsprong van meer dan een miljoen euro op Fleetwood en de Engelsman heeft een zege nodig om zijn Italiaanse vriend voorbij te gaan. Als Molinari - die de afgelopen vier jaar in de top-10 eindigde in Dubai - vijfde wordt (samen met één andere speler) is Fleetwood sowieso kansloos voor de eindzege en de eindbonus van 1.250.000 euro.

Maar Fleetwoods kansen op een zege zijn na ronde drie verkeken, hij viel zaterdag met een ronde 74 terug van de zesde plaats naar de gedeelde 24ste plek. Molinari ging zaterdag rond in 70 slagen en staat één slag achter Fleetwood op de gedeelde 28ste plaats. 

De Amerikaan Patrick Reed klom met een ronde 67 van de vijfde naar de eerste plaats. Hij deelt de koppositie met de Engelsman Danny Willett die een ronde 68 liet noteren.

Lee Westwood, vorige week winnaar van de Nedbank Challenge, maakt kans op twee overwinningen op rij. Hij rukte met een ronde 65 (zeven birdies) op naar de gedeelde vierde plaats. Met -12 na 54 holes staat hij maar twee slagen achter op de leiders. 

De Belg Thomas Detry staat na drie ronden op de gedeelde 20ste plaats en landgenoot Thomas Pieters is gedeeld 24ste.

Leaderboard. Race to Dubai.

Lees ook het verslag van de eerste ronde: 'Ik sla de bal verder' en de nieuwe column van Gerard Louter: Fin-Ned: 5-1.

Australian Open

De Mexicaan Abraham Ancer gaat aan de leiding in het Emirates Australian Open.Keegan Bradley is gedeelde derde, Matt Kuchar gedeeld vijfde en Nicolas Colsaerts gedeeld 18de 

Leaderboard.