Loading the player...
Hoogtepunten van de slotronde van de Nedbank Challenge
Bron: Ziggo Golf

Winst Westwood, Luiten 27e

11 november 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is na een laatste ronde in 71 slagen gedeeld 27e geworden in de Nedbank Golf Challenge. De winst in Sun City ging naar Lee Westwood.

In de laatste ronde van de Nedbank Challenge maakte Joost Luiten drie bogeys en vier birdies voor een 71 (-1). Met 288 slagen kwam de zesvoudig winnaar op de European Tour uit op gelijk par. Luiten zei na de ronde dat hij moeite had met de afstanden met de ijzers. 'Mijn ijzers en met name de wedges kreeg ik niet dicht genoeg bij de hole. De Gary Player Country Club ligt op ruim elfhonderd meter boven zeeniveau, de bal vliegt er een stuk verder. Afstand inschatten is dan lastig en de baan is heel erg goed maar zeker niet makkelijk. Als je dan niet helemaal lekker in je swing zit, eindigen de ballen vaak net te ver van de hole en verlies je te veel slagen ten opzichte van de toppers.'

Seizoenfinale

Nadat de polsblessure hem bijna vijf maanden aan de kant hield, heeft Luiten nu drie toernooien gespeeld. In de Valderrama Masters werd hij gedeeld 11de, vorige week in Turkije gedeeld 23ste en nu dus een 27ste plaats. Luiten: 'Als ik terugkijk op die drie toernooien, dan heb ik zeker niet slecht gespeeld, maar de supervorm is er nog niet. Dat is misschien ook niet zo gek als je door een blessure een paar maanden aan de kant hebt gestaan, maar je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer op je topniveau zitten.'

Hoewel Luiten door de operatie aan zijn pols maar dertien toernooien speelde, kwalificeerde hij zich met een 57ste plaats in de Race to Dubai voor het negende jaar op rij voor de seizoenfinale volgende week op Jumeirah Golf Estates in Dubai . 'Ik heb veel zin in dat slottoernooi', aldus de 32-jarige golfer. 'De komende dagen ga ik flink wat tijd besteden aan de ijzers en de wedges. In het verleden heb ik vaak goed gespeeld op Jumeirah, als de ijzers wat scherper worden moet dat volgende week weer kunnen.'

 Klik hier voor een instructievideo over focussen van Phil Allen de coach van Luiten

Zege nummer 24 voor Westwood

Lee Westwood veroverde op de Gary Player Country Club zijn 24ste zege op de European Tour. De manier waarop was indrukwekkend. De 45-jarige Engelsman speelde de laatste ronde in 64 slagen (-8) met een eagle en zes birdies en kwam uit op -15. Achter Westwood eindigde Sergio Garcia met drie slagen achterstand op de tweede plaats voor Louis Oosthuizen. De Belg Thomas Detry werd alleen zevende. 

Westwood, die in 1996 zijn eerste zege greep op de European Tour, was emotioneel na de overwinning. 'Je weet nooit of je nog een keer een toernooi gaat winnen', sprak hij met tranen in de ogen. De vorige overwinning van Westwood was in 2014 in Maleisië.

LeaderboardRace to Dubai.

De Nedbank Golf Challenge ($7.500.000) was het tweede van de drie Final Series Rolex toernooien in de Race to Dubai en het een na laatste toernooi van dit seizoen. De top-60 in de Race to Dubai na het toernooi in Zuid-Afrika speelt in Dubai het slottoernooi van de European Tour, het DP World Tour Championship ($8.000.000). Luiten speelde acht keer in het DP World Tour Championshipen met een vierde plaats in 2013 als beste resultaat. 

Qualifying School

Daan Huizing en Reinier Saxton hebben twee ronden achter de rug van de zesdaagse Qualifying School-finale van de European Tour. Na zes ronden worden 25 tourkaarten voor het hoogste niveau vergeven. Na vier speeldagen valt ongeveer de helft van de ruim 150 spelers die aan de Final Stage zijn begonnen af. 

Daan Huizing, die zich afgelopen week over het teleurstellende slot op de Challenge Tour heen diende te zetten, is na 36 holes gedeeld 87ste. Saxton is gedeeld 139ste. 

Huizing ging op de Lake Course van Lumine Golf Club rond in 70 slagen (-1) en is drie onder par voor het toernooi. Saxton staat na een ronde 73 (+2) op de Lake Course op +2 na 36 holes.

David Borda uit Spanje gaat aan de leiding met -16. De Italiaan Matteo Manassero is gedeeld 56ste. 

Leaderboard.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

European Tour Joost Luiten