The National GC
Golf Château de la Tournette
Golf Club d'Hulencourt

Best gewaardeerde banen in België

29 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Leadingcourses.com heeft in het voorjaar de Golfers' Choice ranglijsten bekendgemaakt en GOLF.NL neemt elke week één land onder de loep. Deze week de best gewaardeerde golfbanen van België.

De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. De best gewaardeerde golfbanen in België? Hieronder staat de top 10, met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer dat golfers geven. 

Het gemiddelde cijfer betreft niet alleen de waardering van golfers voor de golfbaan maar ook voor de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.

 1. The National GC 8,6 (ten oosten van Brussel)
 2. Golf Château de la Tournette 8,5
 3. GC d'Hulencourt 8,5
 4. Royal Waterloo GC 8,4
 5. Royal Bercuit GC 8,4
 6. Royal GC Sart Tilman 8,3
 7. G&CC Oudenaarde 8,3
 8. Royal Limburg Golf Houthalen 8,2
 9. Royal GC des Fagnes (Spa) 8,2
 10. Royal Latem GC 8,1

Er zijn bijna negentig golfbanen in België en de nummer 1 - The National - is brandnieuw. The National is in 2017 geopend en onderdeel van het project Sterea, een herontwikkeling van de voormalige hippodroom (paardenrenbaan) in Sterrebeek. De 18-holes baan is ontworpen door de Belg Bruno Steensels, die samen met Ian Woosnam ook de architect van The International is en de ontwerper van bijvoorbeeld de Goyer.

De Tour in België

Deze week is de LET Access Series op bezoek in ons zuiderbuurland voor het Belfius Ladies Open. De wedstrijd van de divisie onder de Ladies European Tour wordt gespeeld op Royal Bercuit Golf Club (nummer 5 op de ranglijst hierboven). 

In mei was er voor het eerst in 18 jaar weer een toernooi van de European Tour in België, de Belgian Knockout. Deze wedstrijd werd gespeeld op Rinkven International Golfclub, nummer 13 in de Golfers' Choice ranglijst van België. Rinkven krijgt van golfers gemiddeld een 8,0 als cijfer. Het Belgisch Open werd vroeger gespeeld op:

 • Royal Zoute (nr 40 volgens golfers op Leadingcourses.com maar een baan die hoog scoort in de Backspin Best of Belgium)
 • Royal Waterloo (nr 4)
 • Royal Bercuit (nr 5) 
 • Royal GC of Belgium Ravenstein (nr 12)

De Challenge Tour brengt geregeld een bezoek aan België. Begin deze maand is op L'Empereur G&CC (nr 24) gestreden om de KPMG Trophy. De Challenge Tour heeft eerder ook deze Belgische banen bezocht:

 • Royal Waterloo (nr 4)
 • Cleydael G&CC (nr 22)
 • Golf de Pierpont (nr 19)
 • Ravenstein (nr 12)
 • Rinkven (nr 13)
 • Limburg G&CC Houthalen (nr 8)

Een golfvakantie in België

Golf in België betekent goede golfbanen, snelle greens, Belgische speciaalbieren en een goede keuken. En het noordelijke deel van België, Vlaanderen, is vorig jaar verkozen tot de onontdekte golfbestemming van het jaar 2018 (Undiscovered Golf Destination of the Year), een jaarlijkse onderscheiding van de International Golf Travel Market. 

Vlaanderen is als golfbestemming op de kaart gezet door Golf Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen. De organisaties hebben een website en campagne gelanceerd met de naam Golf in Flanders. Op golfinflanders.com staat natuurlijk veel informatie over golfbanen en je kunt er ook starttijden reserveren. Maar op de site vind je ook veel culturele en gastronomische tips: over de historische steden in Vlaanderen, landgoederen en kastelen, restaurants en Belgisch bier.

Voor een golfuitstapje naar België kun je ook het aanbod aan (culinaire) golfarrangementen van Pin High Golftravel raadplegen. Pin High biedt onder meer golf op Five Nations (nr 48) en Durbuy (nr 41) aan, twee banen in de Ardennen. Kijk op pinhigh.nl.

Op de website Leadingcourses.com  vind je veel nuttige informatie over alle banen in België. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Lees ook:
De best gewaardeerde banen in Frankrijk
De best gewaardeerde banen in Oostenrijk
De best gewaardeerde banen in Italië
De beste banen in Rusland

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}