Pasqualle Coffa
Pasqualle Coffa
Beeld: Golfsupport.nl

Coffa haalt cut in Tour School

19 december 2018 Redactie GOLF.NL
Pasqualle Coffa heeft op het nippertje de cut gehaald in de Qualifying School van de Ladies European Tour. Daarmee is ze verzekerd van beperkte speelrechten op de Europese Tour in 2019.

Pasqualle Coffa plaatste zich eerder deze maand via Pre-Qualifying voor de finale van de Lalla Aicha Tour School. De vijfdaagse finale van deze Qualifying School met 115 deelnemers begon zondag. 

De 22-jarige amateur van de Eindhovensche Golf was na drie van de vijf ronden gedeeld 75ste (73, 74 en 76 slagen). Het was zaak om de cut te halen (de beste 60 plus ties), want alleen de speelsters die de cut halen, veroveren speelrechten op de Ladies European Tour (LET). Na 15 holes (vier birdies en bogeys) op Palm Golf Ourika stond Coffa nog steeds buiten de cut line maar ze eindigde birdie-birdie-par voor een ronde 70. Met vijf boven par na 72 holes heeft Coffa net de cut gehaald.

De finale van de Qualifying School wordt gehouden op Palm Golf Ourika en Amelkis Golf Club in Marokko. De slotronde (donderdag) zal gespeeld worden op Amelkis. De beste vijf speelsters na vijf ronden veroveren een Tourkaart waarmee ze in 2019 alle toernooien kunnen spelen. Nummer 6 tot en met 25 winnen ook een goede kaart maar met iets minder speelrechten. Wie de cut haalt maar buiten de top 25 eindigt, verovert een 'deelkaart' (beperkte speelrechten). Hoe hoger Coffa donderdag eindigt, hoe beter haar speelrechten op de LET zullen zijn. Ze heeft door haar deelname aan de Tour School al een goede kaart veroverd voor de LET Access Series, een divisie onder de LET.

Bronte Law uit Engeland gaat aan de leiding, mede dankzij een ronde 62 (-10) op dinsdag. Ze maakte in die ronde negen birdies op rij, een nieuw record op de LET.

Anne van Dam speelt in 2019 hoofdzakelijk op de LPGA Tour maar zal ook wedstrijden van de LET spelen. 

Leaderboard finale Tour School.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

LET