Topgolf

Engels toptalent (16) haalt als jongste golfer in 9 jaar de cut in Amerika (en zorgt bijna voor nóg een hoogtepunt)

De 16-jarige Kris Kim maakte dit weekend grote indruk tijdens zijn debuut op de PGA Tour. In Texas werd hij de jongste amateur die de cut wist te halen sinds 2015. "Het is heerlijk dat ik nog twee dagen mag blijven, want ik heb genoten van elk moment”, zei hij na die indrukwekkende prestatie.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het was voorafgaand aan de CJ Cup Byron Nelson al nieuws in Engeland, waar de jonge Kris Kim vandaan komt. Niet lang nadat de Engelse amateur Lottie Woad bijzonder verdienstelijk debuteerde in een major bij de vrouwen, sloeg nu een nóg jonger golftalent af op de PGA Tour. En dat is er niet zomaar een. Kim won vorig jaar het Boys’ Amateur, de McGregor Trophy én werd Europees kampioen. Hij staat kortom te boek als een van de grootste (Engelse) beloften van dit moment.

Op TPC Craig Ranch zou Kim, die het golf met de paplepel kreeg ingegoten van zijn moeder annex swingcoach Ji-Hyun Suh (voormalig LPGA-professional), zich knap staande houden in een veld met majorwinnaars als Adam Scott, Jason Day en Jordan Spieth. Laatstgenoemde maakte in hetzelfde Byron Nelson-toernooi in 2010 ook zijn debuut als 16-jarige. Kim loste hem dit weekend af als jongste speler die de cut wist te halen in dit kampioenschap.

Chip-in

De golfer uit Surrey sloot zijn openingsronde op donderdag af met een chip-in voor eagle (“I got lucky today”) en een score van 71 (-3). Een dag later deed hij het nóg iets beter. Na een 67 (-4) met onderweg maar liefst zes birdies haalde Kim op -7 keurig het weekend. Spieth slaagde hier niet in, net als Thomas Detry en Robert MacIntyre, om er een paar te noemen.

Jongste Europeaan

“Ik voel dat ik goed gespeeld heb deze twee dagen. Ik bleef geduldig en dat heeft gewerkt, zo lijkt het. Het is heerlijk dat ik nog twee dagen mag blijven, want ik heb genoten van elk moment”, blikte Kim terug. Hij was de jongste Europeaan geworden die ooit de cut wist te halen in Amerika, en de op vier na jongste speler ooit!

Kim begon het weekend op zeven slagen van de leiding, maar kon de bovenste mannen uiteindelijk niet bijbenen. Na rondes 70-73 eindigde hij met -6 op de 65ste plaats in Texas, ver achter de Canadese winnaar Taylor Pendrith (-23). Dat deed natuurlijk niks af aan de prestatie van de tiener uit Surrey, van wie we waarschijnlijk het laatste nog niet gehoord hebben.

Uitslag

Kim zorgde bijna voor nog een gigantisch hoogtepunt in Texas, en let ook op de reactie van zijn vader:

Lees meer over
Topgolf Toernooien PGA Tour