De reactie van Joost Luiten na zijn 3de ronde op The Open 2017.
Bron: YouTube GOLF.NL

Luiten: 'Zondag met frisse moed de baan in'

22 juli 2017 Redactie GOLF.NL
'Na de dubbel bogey op de eerste was het alleen maar terugvechten en als je dan level par eruit weet te slepen dan moet je denk ik tevreden zijn', zei Joost Luiten over zijn derde ronde (70) in The Open op Royal Birkdale. Bekijk de reactie van Luiten na de derde ronde in de player boven dit bericht.

Het was niet het begin van moving day waar Joost Luiten over zal hebben gedroomd, want de Nederlandse professional sloeg zaterdag zijn bal op de par-4 eerste hole rechts in de struiken op de rand van out of bounds en vond die bal niet meer terug. Een valse start voor de speler die na 36 holes gedeeld tiende stond en na 37 holes moest vechten om in de race te blijven voor een topnotering op zondag. In het restant van de ronde maakt hij nog twee bogeys, maar ook vier birdies om te tekenen voor een ronde level par.  

'Gister was het overleven en par maken, vandaag moest je proberen om wat aanvallender te zijn. Met level par zak ik wat plekken in het klassement', zei Luiten.

'Ik denk dat ik tevreden mag zijn als ik morgen richting de top-10 weet te stijgen', zei Luiten met het oog op zondag. 'Hopelijk heb ik een ronde waarin het lekker loopt en mijn ijzers iets dichterbij sla, want mijn ijzers zijn nog niet scherp genoeg waardoor ik te lange putts overhoud. Morgen afwachten wat de condities zijn en dan weer met frisse moed de baan in', aldus Luiten, die na 54 holes gedeeld 18de staat. 

Luiten start morgen om 13:15 Nederlandse tijd en speelt met Jamie Lovemark.

Bekijk de reactie van Luiten na ronde 3 in de player boven dit bericht.

Leaderboard.

Brits Open dag 3.

Kijk voor beelden van de derde ronde van Joost Luiten op de Twitter feed van GOLF.NL.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Joost Luiten Brits Open