Garmin Approach S20

(Golf)horloge getest: Garmin Approach S20

25 april 2017 Redactie GOLF.NL
GOLF.NL ging met vijf (golf)horloges de baan in: TomTom Golfer 2, Apple Watch Series 2, Bushnell Neo iON, Samsung Gear S3 en de Garmin Approach S20. Hier het testresultaat van de laatste in de rij, de Garmin Approach S20.

Het lichtste horloge (42 gram) uit de test, de Approach S20 van Garmin, is met alle extra’s een zeer compleet model voor een goede prijs. Natuurlijk hebben de twee smartwatches dankzij de talloze apps meer toepassingen, maar als we geen appels met peren vergelijken, heeft de S20 voor een GPS-golfhorloge veel te bieden. Naast de afstanden geeft het horloge ook de mogelijkheid op elke green uit een aantal pinposities te kiezen voor een nog nauwkeurigere afstand. Handig als je wilt weten wat een pinpositie op links of rechts doet met de afstand. 

Net als de TomTom Golfer 2 heeft de Garmin een autoshot-functie om alle slagen te registreren en later te analyseren op je smartphone. Het detecteren van slagen deed de Garmin minder goed dan de TomTom. Na afloop is dit wel te aan te passen. De Garmin Connect-app voor je smartphone maakt de S20 niet alleen een golfhorloge, maar ook een activitytracker met de nodige activiteit- en gezondheidsstatistieken. Zo zit er een afstandsmeter, stappen- en calorieteller in het horloge en kun je met de gratis applicatie bijvoorbeeld ook je slaap monitoren. 

Gekoppeld aan de swing analyzer van Garmin, de TruSwing, krijg je op de S20 direct swinggegevens op je pols. Ook leuk: onder de klok wordt het tijdstip van zonsopkomst en zonsondergang weergegeven. Handig als je wilt weten of er nog tijd is voor een paar holes in daglicht. Als je tijdens je ronde op de hoogte wilt blijven, kan je dankzij bluetooth meldingen ontvangen bij een WhatsApp-bericht of e-mail. Laat je dus niet misleiden door het wat eenvoudige vierkante design van de Approach S20. De Garmin onderscheidt zich wat betreft opties en zit fijn om de pols. Wil je nog meer richting een activitytracker? Dan is de X40 van Garmin – met hartslagfunctie – een goede optie.

+ Prijs
+ Veel extra functies

- Autoshot-detectie hapert soms

€ 199,99


Lees meer over

Equipment