TomTom Golfer 2

(Golf)horloge getest: TomTom Golfer 2

17 april 2017 Redactie GOLF.NL
GOLF.NL ging met vijf (golf)horloges de baan in: TOMTOM Golfer 2, Apple Watch Series 2, Bushnell Neo iON, Samsung Gear S3 en de Garmin Approach S20. Hier het testresultaat van de eerste in de rij, de TOMTOM Golfer 2.

De tweede versie van TomTom’s golfhorloge, de Golfer 2, is al een flinke tijd op de markt, maar verdient meer dan een korte vermelding. Het strakke design, de handige bediening en de extra mogelijkheden maken de Golfer 2 een zeer goed golfhorloge. Een groot minpunt van de eerste TomTom Golfer was de beperkte database en het ontbreken van (veel) hazards en bunkers. TomTom (en iGolf) heeft duidelijk stappen gemaakt op dit vlak want na aardig wat holes zijn wij geen hindernissen tegengekomen die niet op de TomTom werden weergegeven. 

De horloges van TomTom en Bushnell maken gebruik van iGolf, een externe partij die de GPS-gegevens levert van de golfbanen. Garmin werkt met een eigen systeem. Sinds de lancering zijn er niet alleen veel baanupdates verschenen, maar ook updates die de automatische slagdetectie hebben verbeterd en een optie om een onjuist gedetecteerde slag te annuleren. Na elke hole is het eenvoudig je score aan te passen als de TomTom verkeerd heeft geteld. Putts herkent de TomTom niet zelf en moet je handmatig invoeren door kort met je hand het beeldscherm te bedekken. Dat werkt prima. 

Ook de belofte op het gebied van batterijduur (elf uur GPS) maakt de TomTom waar. 36 holes op één dag bleek geen probleem, al hebben we ook berichten van lezers gekregen dat de batterijduur tegenviel.

Tip: Zet totdat je start het horloge op de flightmodus. Met de app (TomTom MySports) voor je smartphone is het na de ronde mogelijk om je spel te analyseren. Een leuke en nuttige extra.

+ Gebruiksgemak
+ Design

- Batterijduur
- Relatief duur

€ 249,99


Lees meer over

Equipment