Apple Watch Series 2

(Golf)horloge getest: Apple Watch Series 2

19 april 2017 Redactie GOLF.NL
GOLF.NL ging met vijf (golf)horloges de baan in: TOMTOM Golfer 2, Apple Watch Series 2, Bushnell Neo iON, Samsung Gear S3 en de Garmin Approach S20. Hier volgt het testresultaat van de tweede in de rij, de Apple Watch Series 2.
De Watch Series 2 is inmiddels niet meer te koop. Klik hier voor een review van de nieuwe Watch Series 4.

Met de Apple Watch Series 2 koop je geen golfhorloge maar haal je een veelzijdige fitness tracker in huis. Er is hier te weinig ruimte om uit te wijden over alles wat de Apple Watch kan. Samenvattend: als je op zoek bent naar een apparaat dat afstanden geeft, niet meer dan dat, kies dan voor een van de andere GPS-golfhorloges. Ben je toe aan een smartwatch, dan krijg je er met de tweede generatie van Apple Watch er een uitstekend golfhorloge bij. Een beter besturingssysteem (Watch OS 3), snellere hardware, een waterdichte kast en ingebouwd GPS maken de Series 2 van Apple een flink verbetering ten opzichte van de Series 1.

 Het bandje van de Watch zit erg fijn om pols en zijn we na een uur vergeten dat we een horloge dragen. Het scherm van de Watch Series is superieur als het gaat om helderheid. Er zijn veel applicaties in de Appstore verkrijgbaar - wij hebben getest met Golfshot Plus (€ 29,99 per jaar), Hole 19 (gratis) en Arccos (gratis) - en alle apps gaven keurig en snel de afstand weer. Wat betreft gebruiksgemak en het correct weergeven van afstanden doet de Watch niet onder voor de GPS-golfhorloges. 

Volgens de productomschrijving kan de Series 2 met GPS ingeschakeld vijf uur gebruikt worden. Na een ronde van achttien holes bleek dat dit inderdaad ruim voldoende was. Dat komt ook omdat de Watch overschakelt op de GPS van de iPhone als deze in de buurt is (en dat scheelt batterij). De Watch Series 2 zit zoals we gewend zijn van Apple in een hogere prijsklasse maar daar krijg je wel een uitstekend ontworpen horloge met een enorm aanbod aan apps voor terug.

+ Aanbod apps
+ Helder scherm

- Klein scherm

€ 439

De Watch Series 2 is inmiddels niet meer te koop. Klik hier voor een review van de nieuwe Watch Series 4.