Bushnell Neo iON

(Golf)horloge getest: Bushnell Neo iON

21 april 2017 Redactie GOLF.NL
GOLF.NL ging met vijf (golf)horloges de baan in: TomTom Golfer 2, Apple Watch Series 2, Bushnell Neo iON, Samsung Gear S3 en de Garmin Approach S20. Hier volgt het testresultaat van de derde in de rij, de Bushnell Neo iON.

Weinig nieuws onder de zon bij de vorig jaar gelanceerde Neo iON van Bushnell. Met een herkenbaar simpel design, een goede batterijduur en nauwkeurige afstanden levert Bushnell weer een zeer degelijk GPS-golfhorloge af voor de no-nonsense golfer die vooral de afstand naar het midden en voor- en achterkant van de green wil. 

Toch is er een aantal nieuwe extra’s, bijvoorbeeld de tee-timeoptie. Als je je starttijd invoert, wordt zeven minuten voor aanvang de GPS ingeschakeld om de juiste baan te selecteren. Het handmatig vinden van banen in de omgeving kan weleens wat tijd kosten en dit is een slimme oplossing om batterij te besparen. De auto-off-optie is nog zo'n fijne toevoeging om ervoor te zorgen dat het horloge met de GPS ingeschakeld niet onnodig batterij vreet. 

Wat betreft die batterijduur: 36 holes van de backtees is niks voor de Bushnell en als je een beetje doorloopt, kan je ook nog een derde ronde lopen. Het is duidelijk dat de fabrikanten grote sprongen hebben gemaakt als het gaat om de batterij, en Bushnell blijft op dit vlak de kampioen. Het is ook direct het grootste pluspunt want qua looks en extra opties (stappenteller, afstandsmeter, alarm, stopwatch, timer) legt de Neo iON het af tegen de andere horloges. De vijf verschillende, grote knoppen werken prima en kunnen tegen een stootje. Net als zijn voorganger, de Neo XS, hoef je met de auto-advanceoptie niet zelf naar de volgende hole over te schakelen. Ook niet onbelangrijk: met alle Bushnell horloges maak je kosteloos gebruik van de complete database van iGolf. Geen extra kosten dus.

+ Robuust
+ Lange batterijduur

- Weinig extra functies
- Grote klokkast

€ 179,99