Samsung Gear S3

(Golf)horloge getest: Samsung Gear S3

23 april 2017 Redactie GOLF.NL
GOLF.NL ging met vijf (golf)horloges de baan in: TomTom Golfer 2, Apple Watch Series 2, Bushnell Neo iON, Samsung Gear S3 en de Garmin Approach S20. Hier het testresultaat van de vierde in de rij, de Samsung Gear S3.

Ben je op zoek naar een smartwatch maar heb je het liefst een normaal horloge om je pols? Dan is de Samsung Gear S3 een goede optie. Of je nu kiest voor de sportieve Frontier (op de foto met rode secondewijzer) of Classic (met blauwe secondewijzer), voorbijgangers zullen door de klassieke ronde vormgeving niet snel zien dat je een smartwatch draagt. De besturing met de roteerbare ring is de grootste kracht van het horloge want die werkt uitstekend en beviel ons beter dan de kleine digital crown van Apple. Net als de Apple Watch heeft de Gear S3 naast een hartslagmeter tal van andere sportapplicaties en daarmee is de Samsung ook echt een gadget voor de actieve mens. 

De Gear S3 draait op Tizen OS, het besturingssysteem van Google, en niet op Android wat betekent dat bekende Android applicaties, bijvoorbeeld Google Maps, (nog) niet beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn er alternatieven maar die werken vaak niet zo goed. Als het gaat om golfapps is er echter voldoende te krijgen voor Tizen. Net als bij de iPhone werkt de koppeling met Golfshot en Hole 19 goed. 

Er is ook een app die zelfstandig, dus zonder telefoon, op de Gear S3 werkt: Golf Navi Plus. De afstanden werden met deze app keurig weergegeven, maar waren helaas (nog) niet volledig up-to-date met hindernissen en nieuwe holes. Wat betreft batterij presteerde de Samsung Gear S3 beter dan de Apple Watch, maar zoals verwacht niet beter dan de GPS-golfhorloges. Na achttien holes had de Gear S3 voldoende batterij voor nog een ronde en als je niet op de golfbaan staat, hoef je het horloge pas na een dag of twee op te laden.

+ Groot scherm
+ Roteerbare ring
+ Design

- Beperkt aantal apps
- Grote kast

€ 399

Lees meer over

Equipment