Vrouwengolf

Ladies, let's tee up!

Sinds 2017 wordt elk jaar op 7 juni Women’s Golf Day gevierd. Een tikkeltje Amerikaans misschien, maar wel met een goed doel: het is een dag waarin aandacht gevraagd wordt voor meisjes en vrouwen die golfen of willen golfen. En met reden. Want ondanks een gestage opmars is in Nederland het percentage vrouwen dat golft slechts 32% ten opzichte van golfende mannen. Dus kom op vrouwen, let’s tee up!

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) is er veel aan gelegen om in de nabije toekomst nog meer vrouwen en meisjes op de golfbaan te zien. Immers, golf is net zo goed een sport voor vrouwen als voor mannen en vrouwen beleven er enorm veel plezier aan als ze eenmaal die eerste stap genomen hebben. De NGF zet vol in om de sport nog aantrekkelijker en nog laagdrempeliger te maken en om nog meer vrouwen te laten beginnen met golf.

Golf moeder dochter

Big Green Egg Open

Dat is ook de reden dat de NGF dit jaar voor het tweede jaar op rij het Big Green Egg Open organiseerde. Dit toernooi maakt deel uit van de Ladies European Tour (LET) en vond van 14 tot en met 17 juli plaats op de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem. De Zweedse Anna Nordqvist won het toernooi. Een gedroomde winnares, want Nordqvist vervult bij uitstek een actieve rol als ambassadeur voor vrouwengolf.

Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas
Dutch Ladies Open

Koop nu je tickets met korting voor het Dutch Ladies Open op de Hilversumsche Golf Club

Dit jaar vindt het Dutch Ladies Open plaats op de Hilversumsche Golf Club van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli. Het toernooi begint over 100 dagen op een historische baan met topspeelsters uit alle windstreken. De titelverdediger is Trichat Cheenglab uit Thailand.
Lees meer
Topgolf

Nieuwe mijlpalen in het vrouwengolf

De LPGA is het seizoen afgelopen week begonnen met 34 toernooien op de kalender en alsmaar stijgende prijzengelden. Spelen de vrouwen straks voor (bijna) net zo veel geld als de mannen? “Ik denk dat het in de toekomst steeds dichter bij elkaar komt”, zegt Dewi Weber.
Lees meer

Wist je dat?

  • Als vrouwen eenmaal kennis hebben gemaakt met golf, ze meer dan mannen de intentie hebben om hiermee door te gaan?
  • Het Big Green Egg Open dit jaar het prijzengeld met 25% verhoogde? Ook in de golfsport is het prijzengeld voor mannen vaak significant hoger dan voor vrouwen. De NGF probeert haar steentje bij te dragen om deze kloof te dichten.
  • #RaiseOurGame de leus is waarmee De Ladies Professionals Golf Federation (LPGA) en de Ladies European Tour (LET) kracht bijzetten aan hun gezamenlijke ambitie om vrouwengolf wereldwijd beter op de kaart te zetten?

Factsheet vrouwengolf
 
Beeld: Golfsupport.nl
Nieuws

'Ik wil de beste van de wereld worden!'

Hoe pak je het aan als je de beste golfster van de wereld wil worden? In aflevering 20 van Podje Golf spreken Gerard en Sietse met Anne-Sterre den Dunnen en haar coach Sander van Duijn over hun aanpak om de top te bereiken.
Lees meer

Bijzondere vrouwen

Margaret Abbott werd bijna 100 jaar voor Annika Sörenstam geboren. Ze was een fantastische golfster en zonder dat ze het wist de eerste olympische kampioene in de golfsport. Abbott vond dat haar tegenspelers maar weinig concurrentie boden en had het vast en zeker graag opgenomen tegen de latere beste golfster van de wereld, Annika Sörenstam. Al bleek deze laatste jarenlang onverslaanbaar.

In 2008 nam Annika Sörenstam afscheid van de sport, maar sinds afgelopen jaar is ze toch weer te bewonderen op de golfbaan: ze deed mee aan een toernooi op de LPGA en won met overmacht het US Senior Women's Open. Lees hieronder alles over olympisch kampioene Abbot en 'the greatest of all time' Sörenstam.

Topgolf

Welke vrouw won het eerste olympisch golfgoud?

In de geschiedenis van golf zijn veel bijzondere verhalen te vinden, zo ook dat van Margaret Ives Abbott. Zij was de allereerste vrouw die olympisch golfgoud won, maar heeft dat nooit geweten.
Lees meer
Topgolf

Annika Sörenstam, de GOAT van het vrouwengolf

Er zullen weinig mensen iets tegen de bewering kunnen inbrengen dat de Zweedse topgolfster Annika Sörenstam de ‘Greatest Of All Time’ is. Ze won 72 officiële LPGA-toernooien, waaronder 10 majors en 18 andere internationale toernooien. Na haar imposante carrière besteedde ze veel tijd aan haar gezin en zette ze meerdere succesvolle bedrijven op. Een inspiratie voor alle vrouwen!
Lees meer

Korting op Golfstart

Wil jij ook leren golfen? Golfstart geeft je de beste introductie en een duurzame start in de golfsport. In vier tot zes lessen leer je alle basistechnieken van de sport: putten, chippen, pitchen, bunkerslagen en de swing. Met de actiecode 'Ladies10' krijgen alle vrouwen 10% korting op Golfstart. Dus trommel je vriendinnen op, kijk op golfstart.golf.nl en vind een lespakket bij jou in de buurt. De actiecode kun je invoeren bij het afrekenen van je Golfstart. De actie geldt tot en met het Big Green Egg Open, dus tot en met 17 juli.

Klik hier