Beter golfen

Let op je onderarm: zo sla jeĀ  constantere ballen met de driver (en ijzers)

Om betere scores te maken is het belangrijk om constante ballen te slaan vanaf de tee. Als je met de driver de bal in het spel (lees: fairway) brengt, dan maak je de volgende slag makkelijker. Deze simpele tip gaat je helpen om constanter te zijn met de langste club in de tas.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Een van de bekendste online golfcoaches is Danny Maude. De Britse professional heeft 1,25 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en ook op Instagram kijken veel golfers naar zijn tips. Maude geeft daarnaast nog les op Canterbury Golf Club in Kent.

Achterste onderarm

Om de constantheid van je driver te verbeteren heeft Maude een simpele tip, die iedere golfer kan proberen. Het begint in de set-up. Zorg bij het grippen van je achterste hand (rechts voor rechtshandige golfers en links voor linkshandigen) dat je onderarm naar de bal wijst. Met deze positie kom je in de goede hoeken om makkelijk te kunnen draaien.

Maude laat zien dat je achterste onderarm (voor hem zijn rechterarm) ook tijdens de swing heel belangrijk is voor beter en constanter balcontact. In de video doet hij het voor met de driver, maar deze tip helpt ook zeker bij je ijzerslagen.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golftips