Beter golfen

'Korte armen' zorgen voor beter balcontact met meer snelheid

Een connectie tussen je armen en bovenlichaam is heel belangrijk in je golfswing. Padraig Harrington laat zien hoe hij dat traint . De Ier vertelt waar hij het vaak mis ziet gaan bij amateurgolfers.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De drievoudig majorwinnaar ziet amateurs vaak een fout maken in de samenwerking tussen armen en bovenlichaam. De een draai te veel met het bovenlichaam, terwijl de ander het pad van de armen te lang maakt. Voor een goede connectie laat Harrington zien hoe hij traint en wat dat doet voor een constant balcontact.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Om te beginnen is het volgens Harrington goed om je armen te relaxen. Daarna is het zaak om je armen niet te ver door te laten draaien. Met 'korte armen', tot ongeveer schouderhoogte, in de back- en downswing heb je controle én kun je meer snelheid maken. Dat komt omdat je bovenlichaam daardoor beter gaat draaien.

In de doorzwaai is de rechterschouder van Harrington het dichtst bij het doel, ondanks het feit dat hij een driekwart-swing maakt. "'Korte armen' in combinatie met een volle draai van het bovenlichaam zorgen voor zuiver balcontact en veel snelheid", aldus de 52-jarige golfer uit Ierland.

Lees meer over
Golftips