Tips

Is jouw oefenswing ook zo perfect…?

Het is een veelgehoorde opmerking van amateurgolfers: mijn oefenswing is altijd perfect maar als ik de bal sla gaat er van alles fout. Maar is jouw oefenswing wel echt zo goed?

Monte Scheinblum is een Amerikaanse golfleraar met op social media een flinke schare volgers. Scheinblum brak als golfer nooit door op de PGA Tour, maar hij was in zijn jongere jaren wel succesvol in long driving wedstrijden. Zo werd hij in 1991 tweede in het U.S. National Long Driving Championship. Tegenwoordig deelt Scheinblum zijn kennis over golf en de golfswing onder andere op zijn Instagramkanaal.

 

Mankeren

 

Daar troffen we een post aan die een volgens Scheinblum wijdverbreid misverstand uit de golfwereld moet helpen: de oefenswing van amateurgolfers is helemaal niet beter dan de swing waarmee de bal wordt geslagen. De oefenswing oogt misschien een heel stuk mooier, maar ook dan kan er technisch van alles aan mankeren zoals Scheinblum met zijn lekker schorre stemgeluid vertelt. Bekijk de onderstaande video en we zijn benieuwd of jij het met Monte Scheinblum eens bent, of dat jouw oefenswing toch echt helemaal perfect is…

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Monte Scheinblum (@montescheinblum)

Lees meer over
Golftips Instructie